ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικός Τσελίκ κατά Ελλάδας: Είστε βάρβαροι και φασίστες

Προκλητικός Τσελίκ κατά Ελλάδας: Είστε βάρβαροι και φασίστες

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει «βάρβαρο και φασιστικό να μπαίνουν στο στόχαστρο δημοσιογράφοι του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu».

«Είναι απαράδεκτο για τις ελληνικές αρχές να αφήνουν να περάσει αυτό το θέμα. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταστήσουν σαφές αν υποστηρίζουν φασίστες ή την ελευθερία του Τύπου», συμπλήρωσε ο Τσελίκ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ακόμα ένα ακραίο δημοσίευμα ήρθε στο «φως», με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας να υποστηρίζει ότι δύο δημοσιογράφοι του που πρόσφατα ταξίδεψαν στο Καστελόριζο δέχτηκαν απειλές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu ο δημοσιογράφος Tevfik Durul και ο φωτορεπόρτερ Ayhan Mehmet ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ρόδο και στη συνέχεια στο ακριτικό Καστελόριζο.

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρεται σε δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας που φέρεται να υποστηρίζει ότι τα εν λόγω άτομα είναι κατάσκοποι της ΜΙΤ. Η εν λόγω ιστοσελίδα φέρεται να δημοσίευσε και μια φωτογραφία από το διαβατήριο του ανταποκριτή του ΑΑ.

«Η στοχοποίηση δύο δημοσιογράφων που ταξίδεψαν στο νησί στο πλαίσιο της εργασίας τους αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου» αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Anadolu, Senol Kazanci, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους δημοσιογράφους του AA» προσθέτει.

Το πρακτορείο, αναφέρει ότι περιμένει εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές για το πώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κατάφερε να αποκτήσει φωτογραφία από σελίδα του διαβατηρίου του Durul.

«Περιμένουμε εξηγήσεις και μία συγγνώμη από τις αρχές στην Αθήνα για το πώς η ταυτότητα και οι πληροφορίες από το διαβατήριο των φίλων μας – που πρέπει να είναι στα χέρια μόνο των ελληνικών αρχών – διέρρευσαν» αναφέρει.