Ιαχές πολέμου από Τουρκία: «Στρατιωτικό χτύπημα κατά της Ελλάδας»

Στρατιωτικό χτύπημα κατά της Ελλάδας ζητά ουσιαστικά ο Τούρκος δημοσιογράφος, αναλυτής και σύμβουλος, Υusuf Κanli μέσω μεγάλης τουρκικής εφημερίδας.

Ιαχές πολέμου από Τουρκία: «Στρατιωτικό χτύπημα κατά της Ελλάδας»
3'

Ο ίδιος προτάσσει τα «τουρκικά εθνικά συμφέροντα» για να παρακινήσει την τουρκική κυβέρνηση και τον Ερντογάν σε ένα ακόμη ολέθριο ολίσθημα και να δώσει πρώτος ένα «στρατιωτικό χτύπημα» κατά της Ελλάδος, την οποία λοιδορεί και κατηγορεί ότι «σέρνει» μαζί της τη Δύση, η οποία απειλεί την τουρκική επικράτεια για τα δικά της συμφέροντα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι κυβερνήσεις λαμβάνουν αποφάσεις για όλα τα θέματα, αλλά πριν λάβουν μια απόφαση, οι καλοί διαχειριστές γνωρίζουν την αξία του να ακούνε τους ειδικούς και να λαμβάνουν υπόψη τις αξιολογήσεις τους.

Στρατιωτικά ζητήματα που αφορούν την άμυνα της χώρας, αποφάσεις για στρατιωτική σύγκρουση και άλλα τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν πρέπει να αφήνονται αποκλειστικά στους πολίτες. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει το ρητό που λέει, “αν το μόνο που έχεις είναι ένα σφυρί, τότε όλα μοιάζουν με καρφί”.

Οι περισσότεροι από τους εν αποστρατεία στρατιωτικούς φίλους μου, ναύαρχοι, στρατηγοί, συνταγματάρχες, καθώς και πολίτες που έχουν υπηρετήσει σε βασικούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για την άμυνα για πολλές δεκαετίες, με προειδοποίησαν ότι η μετάβαση στον πόλεμο δεν θα ήταν καθόλου πρόβλημα, αλλά η έξοδος από έναν πόλεμο μπορεί να μην είναι τόσο άνετη.

Από την άλλη πλευρά, η αποφασιστικότητα και η ενοποίηση θέσεων μπορεί να βοηθήσει τους αντιπάλους να καταλάβουν ότι για τα εθνικά συμφέροντα της μια χώρα μπορεί πράγματι να καταφύγει στον πόλεμο.

Έτσι, η αποφασιστικότητα θα μπορούσε πράγματι να είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο για την τουρκική διπλωματία πριν ξεκινήσει σοβαρές συνομιλίες για την επίλυση προβλημάτων με διαπραγμάτευση για να αποφευχθεί η φυσική αντιπαράθεση.

Αυτό πράγματι συμβαίνει στις μέρες μας. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη. Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι πρόθυμη να πολεμήσει για τα εθνικά της συμφέροντα, θέλει διαπραγματεύσεις για την εξάλειψη των εντάσεων μέσω της αποκατάστασης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη σε ένα θεμελιώδες σημείο: δεν θα ανοίξει πρώτη πυρ, με τα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το Oruç Reis να έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να είναι έτοιμα να πράξουν ό, τι απαιτείται, μόνο αν δεχθούν επίθεση.

Η Τουρκία μέσω διαφόρων καναλιών, έχει μια στάση αποτροπής εναντίον της Ελλάδας, της Γαλλίας και άλλων χωρών που σχεδιάζουν καταστάσεις εναντίον των τουρκικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ήμουν ένας από τους βασικούς ομιλητές ενός διαδικτυακού σεμιναρίου σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την μεταβαλλόμενη αμυντική στρατηγική της Τουρκίας, η οποία περιελάμβανε και την «Γαλάζια Πατρίδα».

Οι περισσότεροι ομιλητές, αλλά και πολλοί συμμετέχοντες φάνηκαν, πρόθυμοι να ξεκινήσουν πόλεμο με την Ελλάδα.

Ένας από αυτούς ήταν μάλιστα πολύ ειλικρινής.

"Η Ελλάδα έγινε κράτος χωρίς να πολεμήσει. Το ελληνικό κράτος ήταν προϊόν μιας γαλλικής, ιταλικής, βρετανικής και ρωσικής συμφωνίας που δεν ενέκριναν οι Οθωμανοί"».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γενί Σαφάκ: Αίγυπτος και Τουρκία διαπραγματεύονται μυστικά για την περιοχή του Καστελόριζου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή