ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Αλλαγές στο στόλο - Ο νέος σχεδιασμός

Ένοπλες Δυνάμεις: Αλλαγές στο στόλο - Ο νέος σχεδιασμός
ASSOCIATED PRESS

Αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις φέρνει ο 15ετής σχεδιασμός ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αναδιάταξη δυνάμεων στο πλαίσιο των αναγκών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με υπογραφή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δόθηκε διαταγή που μιλάει για εκπόνηση μελέτης και υποβολή σε τρεις μήνες με στόχο την αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης στο πλαίσιο της «Νέας Δομής» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι διαδικασίες αναμένεται να τρέξουν άμεσα και ο απώτερος στόχος είναι το Πολεμικό Ναυτικό να χωριστεί σε δύο «στόλους» που θα ελέγχουν το Αιγαίο και την Μεσόγειο και έδρες την Σαλαμίνα και την Σούδα στην Κρήτη αντίστοιχα.

Εγκρίθηκε με ευρεία συναίνεση η νέα δομή

Υπενθυμίεζεται πως πρόσφατα εγκρίθηκε με την ευρύτατη συναίνεση της Βουλής η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Είχε προηγηθεί απόρρητη ενημέρωση που παρείχε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου για την αναδιάρθρωση των τριών σωμάτων και κατόπιν συνεδρίαση της επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία επί του σχεδίου.

Υπέρ της νέας δομής ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής. Παρών ψήφισε το ΜεΡΑ25. Καταψήφισαν για διαφορετικούς λόγους ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Πλέον, απομένει η τελική έγκριση του σχεδίου από το ΚΥΣΕΑ. Σημειώνεται ότι η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα ισχύσει για την περίοδο 2020-2034.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS - Η κρίσιμη ημερομηνία