ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική άσκηση «CARPATHIAN EAGLE 2020»

Ένοπλες Δυνάμεις: Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική άσκηση «CARPATHIAN EAGLE 2020»

Η Ελλάδα συμμετείχε με 20μελή αποστολή τμήματος Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή (27.09) η πολυεθνική άσκηση Balkan Nine (B-9) Combined Joint Special Operations Exercise (CJSE) -2020 «Carpathian Eagle 2020» (CARE-20), που είχε ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης «GETICA», στο Τσίνκου (Cinku) της Ρουμανίας.

Η Ελλάδα συμμετείχε με 20μελή αποστολή τμήματος Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ, καθώς και ένα ελικόπτερο CH-47 της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Οι ασκήσεις B-9 Combined Joint Special Operations Exercises καθιερώθηκαν το 2011 και διεξάγονται εκ περιτροπής σε μία από τις συμμετέχουσες χώρες στο πλαίσιο των δράσεων της Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Σκόπια, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία), με σκοπό τη συνεργασία και τον συντονισμό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των συμμετεχόντων κρατών.

Στην άσκηση «Carpathian Eagle 2020», πλην της Ελλάδας, συμμετείχαν τμήματα Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα, εκτός της διοργανώτριας Ρουμανίας, που διέθεσε μέσα (ένα ελικόπτερο). Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης εκτελέστηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσεως και στατικού ιμάντα, καταρριχήσεις από ελικόπτερο (fast rope, rappel), εξουδετερώσεις / καταστροφές (EOD), αντικείμενα νοσοκόμων μάχης, καθώς και βολές μάχης και λοιπού οπλισμού.

Στην ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών, την Παρασκευή, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Η αγορά του… αιώνα! Μετά τα Rafale η Ελλάδα παίρνει και F-35

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr