ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Αγοράζουμε κι άλλο γεωτρύπανο - Έχουμε έναν από τους πιο ισχυρούς στόλους

Ερντογάν: Αγοράζουμε κι άλλο γεωτρύπανο - Έχουμε έναν από τους πιο ισχυρούς στόλους

Την πρόθεση αγοράς κι άλλου γεωτρύπανου από την Τουρκία, για την εξόρυξη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, επανέλαβε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, στο πλαίσιο ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα, για τα επιτεύγματα της χώρας στον τομέα της ενέργειας.

Ο σουλτάνος μάλιστα έδωσε τα συγχαρητήριά του στον γαμπρό του και πρώην υπουργό Οικονομικών της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, για τις καθοριστικές κινήσεις του στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε τον γαμπρό του με θέρμη, απέναντι στην κριτική της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι δυνατόν να μην βλέπετε τι έχει κάνει ο Μπεράτ μπέη όσο είχε υπηρετήσει στο Υπουργείο;» και συνέχισε λέγοντας: «Ο στόλος γίνεται ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς στον κόσμο. Εσείς που γράφετε αυτά τα τουίτ για τον Αλμπαϊράκ, να ξέρετε ότι αυτά τα βήματα έγιναν κατά τη θητεία του. Είστε πολύ αχάριστοι. Δεν τα ακούσατε εσείς αυτά; Δεν τα είδατε;».

«Δεν είχαμε ούτε ένα ερευνητικό πλοίο. Εκείνη την εποχή, ο σημερινός υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ ήταν ο βοηθός του κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπεράτ και αγοράσαμε τρία γεωτρύπανα. Τώρα πάλι αγοράζουμε. Ό,τι και να λένε, εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. Η Τουρκία έχει τρία γεωτρύπανα, αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν αυτά τα πλοία κατασκευάζονταν από το μηδέν, θα έπρεπε να πληρώσουμε πάνω από 2 δισ. δολάρια» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος

«Και πάλι, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους Μπεράτ Αλμπαϊράκ και Φατίχ Ντονμέζ. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, είχε βρεθεί φυσικό αέριο μόνο σε 5 επαρχίες. Τώρα έχουμε βρει φυσικό αέριο σε 81 νομούς»
τόνισε ο Ερντογάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι