ΕΘΝΙΚΑ

Επαφή Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ: Ασφάλεια στη Μεσόγειο χάρη στην Τουρκία «είδε» ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν - Στόλτενμπεργκ
AP Images

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Τουρκική προεδρεία, Γενς Στόλτενμπεργκ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή (16.04) στην οποία μίλησαν για όλες τις διεθνείς εξελίξεις. Η αναφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε, στην τηλεφωνική επικοινωνία ΕρντογάνΣτόλτενμπεργκ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν και τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Χάρη στα εποικοδομητικά βήματα και την επίμονη στάση της Τουρκίας, σήμερα υπάρχει κυριαρχία της ασφάλειας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μόλις ένα 24ωρο μετά την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, που αποδείχθηκε επεισοδιακή και ξεμπρόστιασε την επιθετική πολιτική του σουλτάνου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, υποστήριξε πως θα πρέπει να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση της Λιβύης στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, ενώ επεσήμανε πως η Άγκυρα υπογράφει συμφωνίες οι οποίες συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η υποστήριξη στο Αφγανιστάν πρέπει να συνεχιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, το Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου βάσει της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ.

Από πλευράς του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο για την επικοινωνία με τον Ερντογάν για την ώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.067 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 91 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 824 οι διασωληνωμένοι