ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πυρά Ακάρ κατά της Ελλάδας: Μάταιες οι προσπάθειες της να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Νέα πυρά Ακάρ κατά της Ελλάδας: Μάταιες οι προσπάθειες της να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ από τη Λιβύη, στο πλαίσιο της επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας στη χώρα.

Ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γκιουλέρ, μετά το στραπάτσο του Τσαβούσογλου, συνάντησε αξιωματικούς του Στρατού της Λιβύης και προχώρησε σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε τόσο στο τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις αξιώσεις της Άγκυρας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την άτυπη Πενταμερή του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

«Υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις φιλικές και αδελφικές χώρες στο δίκαιο σκοπό τους, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους», είπε αρχικά ο Ακάρ και προσέθεσε πως «η Τουρκία και η Λιβύη έχουν κοινή ιστορία και αξίες και η παρουσία του τουρκικού στρατού στη Λιβύη δικαιολογείται από την προστασία των δικαιωμάτων των αδελφών τους».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε το ρόλο της χώρας του στα ζωτικής σημασίας συμφέροντα τους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και εκτόξευσε πυρά κατά της χώρας μας.

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία είναι μάταιες. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με το διεθνές δίκαιο, την καλή γειτονία, τον διάλογο και τις ειρηνικές μεθόδους», είπε.

Κατέληξε, κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις του Κυπριακού, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να επιτευχθούν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς στην Κύπρο ,γι’ αυτό και η λύση των δύο κρατών είναι πλέον η μοναδική βιώσιμη λύση. Έτσι, ζητούμενο είναι η ειρήνη, ο διάλογος και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, έλλειψης σεβασμού και απειλών από την ελληνική πλευρά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Τα επόμενα ανοίγματα και το τέλος του SMS - Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Ροή Ειδήσεων