ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτες προκλήσεις από Ακάρ: Με τρία μεταχειρισμένα αεροσκάφη δεν αλλάζουν οι ισορροπίες

Απίστευτες προκλήσεις από Ακάρ: Με τρία μεταχειρισμένα αεροσκάφη δεν αλλάζουν οι ισορροπίες

Απίστευτες δηλώσεις από τον υπ. Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βλέποντας την Ελλάδα να «οχυρώνεται» με τα Rafale, άρχισε τις προκλήσεις.

Μόνο θετικά δεν είδε ο Ακάρ την απόκτηση του πρώτου Rafale από την Ελλάδα, ένα χρόνο ακριβώς από την έξοδο των Τούρκων προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το πρωί της Τρίτης ο Τούρκος υπ. Άμυνας ξέσπασε... λέγοντας πως η Ελλάδα έχει επιδοθεί σε «ανταγωνισμό εξοπλισμών». Να σημειωθεί ότι ο όρος ανταγωνισμός εξοπλισμών είναι στρατιωτικός όρος και αφορά τον ανταγωνισμό σε οπλικά συστήματα και μέσα.

«Αγοράζουν αεροπλάνα, όπλα, εξοπλισμό. Οι Έλληνες, όμως, δεν μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροπλάνα», δήλωσε ο Ακάρ και προέτρεψε την Ελλάδα να προσπαθήσει να λύσει τις διαφορές της με τη χώρα του με διάλογο και όχι καταφεύγοντας σε επιθετικές τακτικές.

Η παραλαβή του πρώτου Rafale από την Ελλάδα

Στις 21 Ιουλίου στην αεροπορική Βάση "125 Istres-Le Tubé", ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρέλαβε και επίσημα από την κατασκευάστρια εταιρεία των Rafale το πρώτο μαχητικό με τη γαλανόλευκη στα φτερά.

«Η επιλογή της αγοράς των γαλλικών μαχητικών Rafale υπογραμμίζει το στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και την αμέριστη στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας, απέναντι σε προκλήσεις και απειλές. Επιβεβαιώνει μία μακροχρόνια παράδοση εξαιρετικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών», δήλωσε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την παραλαβή του πρώτου Rafale, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της σπουδαίας συμφωνίας που καθιστά τα ελληνικά φτερά κυρίαρχα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Η προμήθεια αυτή», συνέχισε, «θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, βασική αποστολή των οποίων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας».

Με την απόκτηση των Rafale, υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος «η δύναμη πυρός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και οι δυνατότητες προβολής ισχύος πολλαπλασιάζεται. Τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των αεροσκαφών με τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, σε συνδυασμό με τα στρατηγικού χαρακτήρα όπλα τους, τα καθιστούν σημαντικό παράγοντα αεροπορικής υπεροχής».

Όσο για το εάν η απόκτηση των Rafale αλλάζει τις ισορροπίες ισχύος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Θεωρώ ότι ήδη τις έχει αλλάξει. Αλλιώς δεν θα έσπευδαν οι γείτονες να αναζητήσουν τρόπους, αν θέλετε, αποκωδικοποίησης του Rafale. Ακούμε πάρα πολλά στα ΜΜΕ αυτές τις ημέρες. Η ουσία όμως είναι ότι η Ελλάδα πλέον, από σήμερα, έχει επισήμως στις τάξεις της το Rafale».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Θα «βράσει» η χώρα - Πού θα χτυπήσουν 45άρια - Τι να προσέξουν οι πολίτες