ΕΘΝΙΚΑ

Ηχηρό μήνυμα Στρατηγού Φλώρου από το Καστελόριζο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαφυλάσσουν την ελευθερία μας

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο Στρατηγός Φλώρος στη νήσο Μεγίστη.
InTime

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρέθηκε στο Καστελόριζο, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις για την 78η Επέτειο Απελευθέρωσης του νησιωτικού συμπλέγματος.

Ξεκάθαρο, ισχυρό και ηχηρό μήνυμα έστειλε από τη Μεγίστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό της 78ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελόριζου. Εκπροσωπώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποστήριξε πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για την παρουσία του στις εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις με σχέδιο, οργάνωση και ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα διαφυλάττουν την κυριαρχία και την ελευθερία όλων των Ελλήνων. Παράλληλα, τόνισε και τον υψηλό συμβολισμό της παρουσίας του στη Μεγίστη.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Καστελόριζο, στην επέτειο απελευθερώσεως και ενσωματώσεως της νήσου στον εθνικό κορμό. Η νήσος Μεγίστη, μεγίστη του συμπλέγματος αλλά Μεγίστη και στην ψυχή των Ελλήνων, είναι ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο του ελληνισμού, πολύ κομβικό. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που ηγούμαι αυτών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται την εδαφική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου», ανέφερε ο Στρατηγός Φλώρος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι γνωρίζουμε το γιατί «υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος», γνωρίζουμε και το πώς με τα σχέδια, την οργάνωση και την αποτρεπτική ικανότητα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την ελευθερία των Ελλήνων».

Δείτε το βίντεο:

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, καθώς και κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο του νησιού.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μετέβησαν στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Μεγίστης και επισκέφθηκαν το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΡΟΥΣΣΕΝ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που καταβάλουν στο Ανατολικότερο άκρο της Πατρίδας μας και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, παραβρέθηκαν στην τελετή Αγιασμού στην «Σαντράπεια Αστική Σχολή», με αφορμή την έναρξη του Σχολικού έτους 2021 – 2022.

Δείτε εικόνες:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση κοκαΐνης: «Με κατέστρεψε», φώναξε η πρώην παίκτρια στο άκουσμα της προσωρινής κράτησης

Αρκαδία: 15χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του