ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν με μεγαλοϊδεατισμούς και «γαλάζια πατρίδα»

Ερντογάν γαλάζια πατρίδα
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Associated Press/Domenico Stinellis

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία, ξαναθυμήθηκε τη «γαλάζια πατρίδα».

Συγκεκριμένα, οι νέες προκλητικές αναφορές του Ερντογάν έγιναν κατά τη διάρκεια φιέστας για την καθέλκυση κατασκοπευτικής κορβέτας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, και ο διοικητής της MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες), Χακάν Φιντάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «Το πλοίο θα συμβάλλει στην ασφάλεια και στη συλλογή πληροφοριών στην Τουρκία εύχομαι καλορίζικο στη ΜΙΤ» και πρόσθεσε ότι θα το χρησιμοποιούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για συλλογή πληροφοριών στον αέρα και στη θάλασσα πρόσθεσε.

«Η ασφάλεια της Τουρκίας που περικλείεται από τρεις θάλασσες εξαρτάται από την καλύτερη προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας» δήλωσε δε, χρησιμοποιώντας δύο φορές τον προκλητικό αυτό όρο.

Και συμπλήρωσε ότι «Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν το στόλο της Τουρκίας». Σημειώνεται δε ότι και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι κάνανε στην τελετή αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα με Ferrari: Η έκκληση Κούγια για αυτόπτες μάρτυρες και η δικαστική διαμάχη Μονογυιού

Κρούσματα σήμερα: 19.772 νέες μολύνσεις - 72 θάνατοι σε 24 ώρες και 679 διασωληνωμένοι

Μυτιλήνη: Φωτιά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Survivor: Αυτή είναι σύντροφός του Βαλάντη (photos)