ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικός Τύπος: Εκνευρισμός και ειρωνείες για τα Rafale - «Μεταχειρισμένος ενθουσιασμός»

Rafale
Πικρόχολα σχόλια του τουρκικού Τύπου για τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας
Intime News

Εκνευρισμός και αμηχανία επικρατεί στην Τουρκία, μετά την άφιξη των έξι υπερσύγχρονων γαλλικών μαχητικών Rafale στην Τανάγρα, τα οποία αλλάζουν άρδην τους συσχετισμούς δυνάμεων στους ουρανούς του Αιγαίου

Ο τουρκικός Τύπος στο σύνολό του ασχολήθηκε ενδελεχώς με το θέμα των έξι ελληνικών Rafale, αφήνοντας αιχμές ενώ σε μερικές περιπτώσεις ο σχολιασμός ήταν και ειρωνικός.

Από την πλευρά της η Sabah, αναφέρει «έξι προηγμένα αεροσκάφη Rafale που αγοράστηκαν από τη γαλλική αεροπορία την Τετάρτη πέταξαν σε χαμηλή διάταξη πάνω από την Αθήνα πριν από την επίσημη παράδοσή τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε κοντινή αεροπορική βάση».

Το άρθρο της εφημερίδα επικεντρώνεται στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας σχολιάζοντας ότι «τα αεροσκάφη μάχης πολλαπλών ρόλων με ένα χαρακτηριστικό φτερό σε σχήμα τριγώνου ήταν η πρώτη σημαντική παράδοση που προέκυψε από αμυντικές συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψαν πέρυσι η ελληνική και η γαλλική κυβέρνηση».

Στην περιγραφή των έξι νέων μαχητικών αεροσκαφών ο αρθρογράφος τονίζει ότι τα Rafale διαθέτουν προηγμένα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα που θα δώσουν πλεονέκτημα απέναντι στον πολύ μεγαλύτερο στρατό της Τουρκίας.

«Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας υπέστη οπισθοδρόμηση το 2019, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400», σημειώνεται στο άρθρο.

Ειρωνικό είναι το δημοσίευμα από το trhaber το οποίο κάνει λόγο για «μεταχειρισμένο ενθουσιασμό» των Ελλήνων, ενώ σχολιάζει αρνητικά και τις εικόνες με τους ιερείς που ευλόγησαν τα πολεμικά αεροσκάφη

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η Ελλάδα είναι ενθουσιασμένη με τα μεταχειρισμένα αεροπλάνα που αγόρασε από τη Γαλλία. Από τα 18 Rafale που παραγγέλθηκαν, τα έξι προσγειώθηκαν στη βάση της Τανάγρας».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρθηκε παράλληλα με τα Rafale και στην σύβαση της Ελλάδας με το Ισραήλ για την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων καθώς, και τις συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδας στον τομέα της άμυνας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ.

Τέλος για «εξαιρετικές επενδύσει στον στρατό της Ελλάδας», κάνει λόγο η εφημερίδα Milliyet, ενώ η διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα Gündeme Dair Her Şey κοινοποίησε σήμερα στη σελίδα της στο Twitter βίντεο με την πτήση των Rafale πάνω από την Τανάγρα:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Σοκαριστικό βίντεο - 15 νεαροί ξυλοκοπούν δύο άτομα έξω από το ΕΠΑΛ

Συγκινητική στιγμή στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale»

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»