ΕΘΝΙΚΑ

Οικονόμου: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Οικονόμου: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στους ψευδείς ισχυρισμού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Οξεία ήταν η αντίδραση της Ελλάδας στους ισχυρισμούς Ερντογάν για το μεταναστευτικό με αφορμή τον θάνατο 12 ανθρώπων στα Ύψαλα, κοντά στα τουρκικά σύνορα, με τον Γιάννη Οικονόμου να κάνει λόγο για «ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρισμούς που είναι ενταγμένοι στο συνολικό σχέδιο της τουρκικής προπαγάνδας».

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου μετά από σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης, «η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Αντίθετα η χώρα μας έχει αποδείξει με τις πράξεις της στο Αιγαίο και τον Έβρο ότι σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Τελευταίο παράδειγμα όταν οι συνοριοφύλακες την 1η Δεκεμβρίου έσωσαν 17 ανθρώπους ανάμεσα τους και παιδιά που κινδύνευαν σε άθλιες συνθήκες στον Έβρο».

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι κράτος δικαίου και σέβεται τον ανθρωπισμό. Η χώρα ασκεί αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου καταλήγοντας για το θέμα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η προπαγάνδα να κρύψει τις ευθύνες της Τουρκίας και την προσπάθειά της να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό».

Η προπαγάνδα Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη, με αφορμή τους νεκρούς μετανάστες στα τουρκικά σύνορα κοντά στα Ύψαλα και παρά τις απαντήσεις που έδωσε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ουκρανία σημείωσε ότι «δεν χωνεύεται εύκολα να βλέπεις 12 ανθρώπους να έχουν πεθάνει από το ψύχος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια συμπεριφορά από την Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, δε, την τακτική της προπαγάνδας ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «η τακτική του να βυθίζουν βάρκες είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι σε απλούς ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού».

Ο Ερντογάν, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά φρόντισε να επιτεθεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορώντας την ότι «έχει μείνει πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους»

Η επίθεση του Ερντογάν ολοκληρώθηκε, δε, με την Frontex την οποία χαρακτήρισε «άχρηστη» λέγοντας ότι «έμειναν απαθείς να βλέπουν 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο» και προειδοποιώντας ότι «θα εγείρουμε το θέμα αυτό σε κάθε ηγέτη τον οποίο θα συναντάμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Προκλητικός Ερντογάν: Κάνει μαθήματα πολιτισμού στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Απάντηση Μηταράκη στην προπαγάνδα Σοϊλού