Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικός Ερντογάν: Κάνει μαθήματα πολιτισμού στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Προκλητικός Ερντογάν: Κάνει μαθήματα πολιτισμού στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό
Νέα πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επιμένει στην τακτική της διαστρέβλωσης
AP PHOTO

Νέα πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επιμένει στην τακτική της διαστρέβλωσης

Στην τακτική της διαστρέβλωσης φτάνοντας μέχρι του σημείου να κάνει «μαθήματα πολιτισμού» στην Ελλάδα επέστρεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τους νεκρούς μετανάστες στα τουρκικά σύνορα κοντά στα Ύψαλα και παρά τις απαντήσεις που έδωσε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ουκρανία ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε ότι «δεν χωνεύεται εύκολα να βλέπεις 12 ανθρώπους να έχουν πεθάνει από το ψύχος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια συμπεριφορά από την Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, δε, την τακτική της προπαγάνδας ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «η τακτική του να βυθίζουν βάρκες είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι σε απλούς ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού».

Ο Ερντογάν, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά φρόντισε να επιτεθεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορώντας την ότι «έχει μείνει πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους»

Η επίθεση του Ερντογάν ολοκληρώθηκε, δε, με την Frontex την οποία χαρακτήρισε «άχρηστη» λέγοντας ότι «έμειναν απαθείς να βλέπουν 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο» και προειδοποιώντας ότι «θα εγείρουμε το θέμα αυτό σε κάθε ηγέτη τον οποίο θα συναντάμε».

Η απάντηση Μηταράκη στην τουρκική προπαγάνδα

«Ο θάνατος 12 μεταναστών στα τουρκικά σύνορα κοντά στα Ύψαλα είναι μία τραγωδία. Αλλά η αλήθεια πίσω από αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα που δημοσιεύθηκε από τον ομόλογό μου Υπουργό, κ. Soylu», είχε απαντήσει ήδη από χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Oι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν έφτασαν ποτέ στα σύνορα. Όποια υπόνοια υπάρχει ότι όντως έφτασαν, ή ότι επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία είναι εντελώς ανυπόστατη. Αντί να προωθεί αβάσιμους ισχυρισμούς η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να εργαστεί για να αποτρέψει αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια. Αντί να κατηγορεί άλλους, η Τουρκία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, εάν θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες από το να επαναληφθούν» κατέληξε ο Νότης Μηταράκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Απάντηση Μηταράκη στην προπαγάνδα Σοϊλού