ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΑΜ Κύπρου: Η απειλή για διχοτόμηση του νησιού είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά

ΥΠΑΜ Κύπρου: Η απειλή για διχοτόμηση του νησιού είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά

Η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη, παράνομη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποδεκτή λύση του κυπριακού, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε χαιρετισμό του στο μνημόσυνο και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων της κοινότητας Άρσους, Αντρέα Στιβαρού και Ελευθέριου Θεοδοσίου που έπεσαν κατά τηΝ Τουρκική Εισβολή του 1974, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στις προκλήσεις, τις απειλές και τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής.

«Οφείλουμε και να διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σταθεροί στις θέσεις μας, μέχρι τη δίκαιη λύση και επανένωση της πατρίδας με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η οφειλή μας απέναντι σε όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους ως θυσία στον βωμό της ελευθερίας και δημοκρατίας της Κύπρου» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη θυσία των ηρώων ο Υπουργός Άμυνας είπε έκανε λόγο για «αιώνια εκτίμηση των κατοίκων της κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου προς τα παλικάρια του Άρσους, που έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους θυσιάζοντας την ίδια τους την ζωή κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974. Σ` αυτούς τους γενναίους συμπατριώτες μας που δήλωσαν «Παρών» στο κάλεσμα της πατρίδας και παρέμειναν να φυλάξουν Θερμοπύλες αποτελεί την ελάχιστη ανταπόδοση».

Όπως είπε, εκδηλώσεις σαν τη σημερινή «θα πρέπει να λειτουργούν ως το εφαλτήριο για αφύπνιση. Η απειλή από τον Τούρκο εισβολέα για διχοτόμηση του νησιού μας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά".

Πηγή ΚΥΠΕ