ΕΘΝΙΚΑ

Ψάχνονται για ένταση οι Τούρκοι: Μαζικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών -Τους κυνηγούν ελληνικά μαχητικά

Ψάχνονται για ένταση οι Τούρκοι: Μαζικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών -Τους κυνηγούν ελληνικά μαχητικά

Μυρίζει μπαρούτι στο Αιγαίο - Το ατύχημα που θα οδηγήσει σε «θερμό» επεισόδιο αναζητούν οι Τούρκοι - Μέγιστη ψυχραιμία από τους Έλληνες πιλότους ζητά η στρατιωτική ηγεσία.

Με συνολικά οχτώ αεροσκάφη να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο συνεχίζεται και σήμερα το κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας.

Τα πέντε ζεύγη έσπασαν το FIR Αθηνών στο ανατολικό Αιγαίο, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία. Ελληνικά μαχητικά βρέθηκαν μπροστά τους, προχωρώντας στην προβλεπόμενη αναγνώριση και αναχαίτιση, ωστόσο, εκτιμάται ότι τα τουρκικά μαχητικά θα επιστρέψουν εκ νέου. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει αναφορά για υπερπτήση πάνω από ελληνικά νησιά.

Θυμίζουμε πως η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας έχει δώσει εντολή σε όλες τις πολεμικές Μοίρες να ενισχύσουν τις ετοιμότητες, με στόχο να βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους Τούρκους στο Αρχιπέλαγος.

Στη λεωφόρο Μεσογείων οι Επιτελείς αναλύουν καθημερινά τα δεδομένα που διαμορφώνονται και δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για την παρουσία των ελληνικών δυνάμεων από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο και την Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει απλωθεί σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους, με τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια να ελέγχουν όλα τα σημεία ενδιαφέροντος. Η Πολεμική Αεροπορία έχει ενισχύσει τις πολεμικές Μοίρες, με αυξημένες ετοιμότητες, ενώ ο Στρατός Ξηράς είναι πανέτοιμος στα νησιά για άμεση αντίδραση.

Πάντως, στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως η εμπρηστική ρητορική των γειτόνων προς το παρόν δεν συνοδεύεται και με ανάλογες κινήσεις επί του πεδίου.