ΕΘΝΙΚΑ

Επίθεση Τσελίκ σε Μητσοτάκη: Καλύπτει τις παράνομες πολιτικές του - Δεν είχαν λεφτά για το χρέος

Επίθεση Τσελίκ σε Μητσοτάκη: Καλύπτει τις παράνομες πολιτικές του - Δεν είχαν λεφτά για το χρέος

Ευθεία επίθεση με εμπρηστικές δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ομέρ Τσελίκ με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο CNN για όσα ανέφερε για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, του AKP, σχολίασε πως η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η Τουρκία αναβιώνει νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις» είναι «μία φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο» για να συμπληρώσει:

«Υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί (σ.σ. το Καστελόριζο) με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι επιθετική και επεκτατική πολιτική και οι ισχυρισμοί του είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, μάλιστα σχολίασε και τις αναφορές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Είναι τραγικό ότι ο Έλληνα πρωθυπουργός στοχοποιεί τον πρόεδρο μας με τον ισχυρισμό του επεκτατού. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού χρέους, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας κατά πέντε φορές, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικές διαθέσεις και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών».