ΕΘΝΙΚΑ

Μετά τα fake news θέλουν και συνάντηση: «Πρόσκληση» Ερντογάν - μέσω Καλίν- σε Μητσοτάκη

Μετά τα fake news θέλουν και συνάντηση: «Πρόσκληση» Ερντογάν - μέσω Καλίν- σε Μητσοτάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά πέταξε η Τουρκία για συνάντηση των δύο ανδρών

Με μια δήλωση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Καλίν αφήνει... χαραμάδα πιθανότητας για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν.

«Ο πρόεδρός μας δεν αποκλείει κανέναν. Όταν γίνεται ένα βήμα, ο πρόεδρός μας κάνει δύο βήματα. Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά στην πρώτη επίσημη δήλωση με την οποία επιστρέφει στο τραπέζι το ενδεχόμενο συνάντησης εν μέσω προκλήσεων και μετά την ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας είπε ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες κινήσεις από την ελληνική πλευρά, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

«Είμαι έτοιμος να τον συναντήσω και εκείνος δεν επιθυμεί να με δει. Εκτιμώ ότι θα συναντηθούμε και πάλι. Υπάρχουν ευκαιρίες τους επόμενους μήνες, στην Πράγα, η συνεδρίαση της ΕΠΚ, που θα είναι η Τουρκία. Aλλά θα πρέπει να ξέρει ότι σε ευρωπαϊκό φόρουμ προφανώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική επιχειρηματολογία και θα κληθεί να απαντήσει αν αυτή η ακρότητα συνάδει με μια χώρα που θέλει σχέσεις με την Ευρώπη», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ επαναλμβάνοντας για πολλοστή φορά την πρόσκλησή του προς τον Τούρκο πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης