ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ερντογάν βγάζει το γεωτρύπανο «Αμπουντοχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο

Ο Ερντογάν βγάζει το γεωτρύπανο «Αμπουντοχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το τουρκικό ερευνητικό θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένη περιοχή. 

Γεωτρύπανο στη Μεσόγειο βγάζει η Τουρκία, πυρπολώντας τη σταθερότητα στην περιοχή.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το σημείο το οποίο θα κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό, είναι προφανές πως και μόνο η παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιείται με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το Αμπουντοχαμίντ Χαν είναι στο λιμάνι Τάσουτζου και κάνει ετοιμασίες ώστε να ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες.
Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η Τουρκία θα καταστεί ενεργειακός κόμβος και ότι θα έχει το «δικό της» φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Η αναφορά σε 2023 δεν είναι τυχαία, είναι χρονιά εκλογών και μεγάλων εορτασμών για τα 100 χρόνια τουρκικού κράτους.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε πει προ καιρού ότι στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο και προφανώς οι προσπάθειες θα συνεχιστούν. Δεν εννοούσε, ωστόσο, αυτή την περιοχή όταν μιλούσε ο Ερντογάν, αλλά εκείνη της Ανατολικής Μεσογείου.