ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν σε ΗΠΑ: «Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αλλά εξοπλίζετε Έλληνες»

Ερντογάν σε ΗΠΑ: «Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αλλά εξοπλίζετε Έλληνες»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Associated Press

«Δεν είπαμε και δεν θα πούμε ευχαριστώ σε όσους ενθαρρύνουν την επιθετικότητα της Ελλάδας και τις απόπειρες πρόκλησης στηρίζοντας την Ελλάδα χωρίς όριο στο Αιγαίο και την Μεσόγειο», ανέφερε ο Ερντογάν

Επίθεση στις ΗΠΑ δια της Ελλάδας εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέδριο του τηλεοπτικού σταθμού TRT, στο οποίο κατηγόρησε τη χώρα μας για «προκλητικές ενέργειες» και «επιθετικότητα».

«Δεν είπαμε και δεν θα πούμε ευχαριστώ σε όσους ενθαρρύνουν την επιθετικότητα της Ελλάδας και τις απόπειρες πρόκλησης στηρίζοντας την Ελλάδα χωρίς όριο στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ αλλά εξοπλίζετε τα ελληνικά νησιά με όπλα και αεροπλάνα. Δεν μπορέσαμε να λύσουμε το θέμα των F-16 με εσάς αν και έχουμε πληρώσει γι' αυτά», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε ακόμη ότι «χιλίαδες φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά εστάλη σε τρομοκρατικές οργανώσεις στα νότια της χώρας μου, στα βόρεια της Συρίας. Δείτε ποια χώρα τα έστυειλε, η χώρα με την οποία είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Τους είπαμε "πώς στέλνετε αυτό τον εξοπλισμό;» και μας απάντησαν όχι. Τους δείξαμε τα βίντεο γιατί εμείς ήμασταν πάντα στο πλευρό της αλήθειας. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για τη στάση μας απέναντι σε αυτούς τους τρομοκράτες».

Σχετικές ειδήσεις

Τουρκία: Στις φλόγες πολυτελές ξενοδοχείο στο Βόσπορο

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου για τη Θράκη- «Εξαφανίσατε τους Έλληνες»

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της μειονότητας