ΕΘΝΙΚΑ

Βολές Τσελίκ κατά Ελλάδας: Σαμποτάρουν τις προσεγγίσεις της Τουρκίας

Βολές Τσελίκ κατά Ελλάδας: Σαμποτάρουν τις προσεγγίσεις της Τουρκίας

«Μητσοτάκης και Δένδιας τη χρονιά που φεύγει σαμπόταραν πλήρως τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας την χώρα μας ότι «σαμποτάρει τις θετικές προσεγγίσεις της Άγκυρας».

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «η εικόνα που έχει προτάξει η Ελλάδα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση με την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν υπηρετεί την ειρήνη. Όπως ήδη είδαμε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία».

Μάλιστα, ο κ. Τσελίκ άφησε αιχμές και κατά συμμάχων της Τουρκίας, υποστηρίζοντας: «όταν πρόκειται για εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι σύμμαχοί μας δίνοντας στήριξη στην μονομερή κακομαθημένη και μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας έδειξαν ότι δεν διαθέτουν την ικανότητα, το όραμα και την προοπτική της ειρήνης».

Διαβάστε επίσης:

Νέα υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από τον Γλάρο

Μιλιέτ: «Η νέα ανακάλυψη στην Κύπρο θα αυξήσει τις εντάσεις»

ΓΕΕΘΑ: Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα - Το πρόγραμμα του 2023