ΕΘΝΙΚΑ

Ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι

Ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι

Η σημασία της στρατηγικής σχέσης για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο τη επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Ανάκτορο Al-Ittihadiya με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι, ο οποίος επανεξελέγη στο ανώτατο αξίωμα.

Ο υπουργός εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την επανεκλογή του και υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής σχέσης για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου στρατηγό Mohamed Zaki, κατά την οποία θα συζητηθεί η περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος-Αιγύπτου και θα ανταλλαγούν απόψεις για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στον τάφο του Προέδρου Σαντάτ στο Κάιρο, και θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια όπου θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β' στο Πατριαρχείο.