ΕΘΝΙΚΑ

Φρέντι Μπελέρης: Μεταφέρεται στις φυλακές Φιέρι για λόγους ασφαλείας

Φρέντι Μπελέρης: Μεταφέρεται στις φυλακές Φιέρι για λόγους ασφαλείας

Μετά τη νέα διακοπή, η δίκη προγραμματίσθηκε για τις 29 Δεκεμβρίου.

Από τις φυλακές Δυρραχίου στις φυλακές του Φίερι για λόγους ασφαλείας θα μεταφερθεί ο Φρέντι Μπελέρης, ύστερα από τη χθεσινή (19/12) διακοπή της δίκης που προγραμματίστηκε για την 29η Δεκεμβρίου στις 11:00.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας που αναζητά το δικαστήριο. Γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε η διακοπή με βάση τα λεγόμενα των εισαγγελέων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπελέρης ανέφερε ότι οι εισαγγελείς έχουν κατασκευάσει στοιχεία, τα έχουν εμφανίσει σαν να είναι ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις οι οποίες ήταν παράνομες.

Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως «έκλεισε» το ζήτημα των μαρτύρων κατηγορίας και δεν θα τους αναζητήσουν άλλο. Την 29η Δεκεμβρίου, το δικαστήριο ζήτησε να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με την Αθήνα να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην ενταξιακή διαδικασία των Τιράνων, αν δεν υπάρξει πρόοδος στην υπόθεση, ένα θέμα που δεν είναι διμερές αλλά ζήτημα του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικές ειδήσεις