ΕΘΝΙΚΑ

Λυσσασμένοι «γκρίζοι λύκοι» θέλουν τζαμί το στολίδι της Ορθοδοξίας

Λυσσασμένοι «γκρίζοι λύκοι» θέλουν τζαμί το στολίδι της Ορθοδοξίας

Πρόταση νόμου για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από Μουσείο που λειτουργεί σήμερα σε Τζαμί, κατέθεσε στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των ορθοδόξων πατριαρχείων και αρχιεπισκοπών αλλά ως τώρα η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Εξωτερικών αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση λέγεται πως έχει στόχο να «στριμώξει» πολιτικά την κυβέρνηση Ερντογάν που δεν αποφασίζει μεν κάτι τέτοιο, αν και ακροβατεί γύρω από το θέμα.

Παλαιότερα, όπως έχει γράψει η NEWSBOMB, ο κ Ερντογάν είχε ερωτηθεί για το πότε θα λειτουργήσει και αν θα λειτουργήσει ποτέ η Αγία Σοφία ως Τζαμί. Τότε δεν το είχε αποκλείσει και είχε δηλώσει «το Σουλταναχμέτ («Μπλέ Τζαμί») είναι άδειο τις ώρες των προσευχών. Όταν θα γεμίσει, τότε μπορούμε να συζητήσουμε και το θέμα για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή»...

Ο ανθέλληνας Χαλατσάλογλου

Την πρόταση κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης κ. Γιουσούφ Χαλάτσογλου. Στην πρόταση νόμου ο Χαλάτσογλου υποστηρίζει πως η παρά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του 1935 όπου η Αγία Σοφία μετατράπηκε από τζαμί σε μουσείο, «η απόφαση δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Μια απόφαση που δεν επικυρώνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είναι άκυρη, δεν είναι νόμιμη. Εδώ υπάρχει μια ξεκάθαρη παρανομία», είπε ο κ. Χαλατσάτογλου.

Το ζητούμενο είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα NEWSBOMB ότι ο κ. Χαλάτσογλου χρησιμοποίησε επιχειρήματα που μάλλον θα έβρισκαν σύμφωνο τον νέο-οθωμανό κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. «Η πρόταση νόμου κατατέθηκε με σκοπό την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί καθώς έμεινε όρθια επί 481 χρόνια με τις προσευχές του μουεζίνη και είναι ένα σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης», επισήμανε ο δεδηλωμένος ανθέλληνας, πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης. Το αίτημα της λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είχε εκφράσει ο μουεζίνης της Κωνσταντινούπολης.

Στους κομάντος ο Πρόεδρος

Στους κομάντος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την αγάπη του για τις Ένοπλες Δυνάμεις ο κ Κάρολος Παπούλιας θα επισκεφθεί την Δευτέρα την 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2η ΜΑΛ) και την Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο. Ο Πρόεδρος, που θα συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας κ Δημ. Αβραμόπουλο και τον (καταδρομέα) Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αθ.Τσέλιο, θα παρακολουθήσει πτώσεις αλεξιπτωτιστών στην θάλασσα και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των κομάντο.

Σώθηκαν από θαύμα στην Πάχη

Χάρη στους προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας, αρχαγγέλους Γαβριήλ και Μιχαήλ, σώθηκε το διμελές πλήρωμα χαμηλοπτέρυγου αεροσκάφους ΤΒ – 09 που λίγο κόντεψε να προκαλέσει τραγωδία στη βάση της Πάχης, στα Μέγαρα.

Κατά την προσγείωση κάτι δεν πήγε καλά - και ερευνάται - και το αεροσκάφος αντί να «πιάσει» στο τμήμα της Γενικής Αεροπορίας ( πολιτικά αεροσκάφη), προσέγγισε στο στρατιωτικό σκέλος και επιχειρώντας, για άγνωστο λόγο προσγειωαπογείωση (touch’n’go), ξέφυγε για άγνωστο λόγο και έπεσε πάνω σε βοηθητικό κτήριο της Αεροπορίας Στρατού, καταστρέφοντάς το!

Στρατιωτικοί δήλωσαν στη NEWSBOMB ότι οι δυο που επέβαιναν δεν τραυματίστηκαν, αλλά μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ευτυχώς, έλεγαν στρατιωτικές πηγές, που έπεσε στο βοηθητικό κτήριο και όχι στον πύργο ελέγχου ή σε κάποιο από τα υπόστεγα στα οποία βρίσκονται τα επιθετικά ελικόπτερα «Απάτσι», τα νεοπαραληφθέντα μεταφορικά ΝΗ-90 και τα παλιότερα Σινούκ καθώς και τα Χιούι.

NEWS

Διαβάστε επίσης:

ΝΤΡΟΠΗ: Οι «Γκρίζοι Λύκοι» κάνουν Τζαμί την Αγία Σοφία

Μπουλντόζες ρίχνουν Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο!