ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Bασική προτεραιότητα η λύση του Κυπριακού

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Bασική προτεραιότητα η λύση του Κυπριακού

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της Άγκυρας είναι η λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τούρκικου Υπουργείου Εξωτερικών Λεβέντ Γκιουμρουκτσιού απαντώντας σε ερώτηση της Μιλλιέτ μέσω twiiter.

"Από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι να βρεθεί το συντομότερο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό το οποίο συνεχίζεται για 50 χρόνια. Προς αυτή τη κατεύθυνση καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια με την ΤΔΒΚ. Ωστόσο η Ε/κ πλευρά δεν έχει επιδείξει την πολιτική της βούληση προς αυτή την κατεύθυνση. Για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο νησί δεν υπήρξε ακόμη αποτέλεσμα στις προσπάθειες οι οποίες συνεχίζονται.

Η τουρκική πλευρά ήταν εποικοδομητική σε αυτό το θέμα και αποδέχτηκε την φόρμουλα την οποία πρότειναν τα Ηνωμένα Έθνη. Η Ε/κ πλευρά δεν έχει ακόμη εγκρίνει το κοινό κείμενο για το οποίο έγιναν εργασίες.

Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο θα δημιουργήσει θετική δυναμική για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι σημαντικό όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές να κινηθούν σε αυτό το πνεύμα και να στηρίξουν τις προσπάθειες των Τ/Κ για ειρήνη", απάντησε ο Λεβέντ Γκιουμρουκτσιού.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΕΞ: Η προκλητική εμμονή της Τουρκίας περιπλέκει το Κυπριακό