ΕΘΝΙΚΑ

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σιτίζονται στις Λέσχες

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σιτίζονται στις Λέσχες

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των Ελλήνων Αξιωματικών που σιτίζονται στις Λέσχες Αξιωματικών – Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην.

Δραματική είναι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας εξαιτίας της ακολουθούμενης σκληρής, μνημονιακής πολιτικής. Όπως αποδεικνύει και σχετικό έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, χιλιάδες στελέχη των Ε.Δ. κάνουν ουρές στη Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΕΔ) προκειμένου να σιτιστούν με αξιοπρέπεια τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στο έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, το ποσοστό των αξιωματικών που επιλέγουν την ΛΑΕΔ για τη σίτισή τους διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2010!

Πιο συγκεκριμένα η ΛΑΕΔ, το 2010 εξυπηρετούσε 5.442 σιτιζόμενους, ενώ μόνο για το Α' τρίμηνο του 2013 ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στους 8.411, γεγονός που εξάντλησε τα όρια λειτουργίας της ΛΑΕΔ.

Η πτώση των εισοδημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι της τάξης του 40% γεγονός που τους έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση. Αντί οι ένστολοι να έχουν διασφαλίσει τα προς το ζην προκειμένου να μπορέσουν να υπηρετήσουν με υψηλό ηθικό και φρόνημα την πατρίδα, αναγκάζονται να ζουν ως πολίτες τρίτης κατηγορίας τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και συνάμα θλιβερό και πρέπει να απασχολήσει άμεσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται οι ένστολοι που λόγω κρίσης σιτίζονται στη Λέσχη

Τεντώνουν το «σχοινί» οι Τούρκοι στο Αιγαίο