ΕΘΝΙΚΑ

Αμερικανικά μεταγωγικά στην Κρήτη - Περίεργη κινητικότητα

Αμερικανικά μεταγωγικά στην Κρήτη - Περίεργη κινητικότητα

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα στην Κρήτη με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την στάση για ανεφοδιασμό στη Σούδα που πραγματοποίησε η πρώην ναυαρχίδα του ουκρανικού Στόλου, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny που αυτομόλησε και τάχθηκε με δήλωση του πλοιάρχου των αξιωματικών του και του πληρώματος υπέρ της ανεξάρτητης δημοκρατίας της Κριμαίας, άλλο ένα περιστατικό έρχεται να ταράξει τα νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που δημοσιεύουν τοπικά site στην Κρήτη (cretefocus.gr και ekriti.gr), δυο μεταγωγικά του αμερικανικού στρατού προσγειώθηκαν χθές στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Η παρουσία των δυο αμερικανικών πολεμικών σκαφών καλύπτεται προς το παρόν από πέπλο μυστηρίου.

crete focus 7

Επίσημες πηγές ανέφεραν απλώς ότι ήρθαν για ανεφοδιασμό στο Ηράκλειο στρατιωτικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών , χωρίς οι υπεύθυνοι του Αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης να δίδουν περισσότερες πληροφορίες ως προς το ταξίδι τους (προέλευση-προορισμός).

crete focus 9

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε και στα ίδια τα στελέχη του αεροδρομίου το γεγονός του ότι το μεγαλύτερο εκ των δύο ,που κανονικά έπρεπε να μεταβεί στη Σούδα για ανεφοδιασμό, επικαλέστηκε ομίχλη στα Χανιά και ζήτησε να έλθει στο Ηράκλειο.

crete focus 15

Το ένα πάντως εκ των αεροσκαφών τράβηξε τα βλέμματα όλων των διερχόμενων από τον αερολιμένα του Ηρακλείου λόγω του τεράστιου μεγέθους του καθώς είχε σταθμεύσει κοντά στο χώρο των καυσίμων και σε σημείο που βρίσκεται σε κοινή θέα, κι όχι στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου πλησίον της 126 Σμηναρχίας Μάχης. Μετά από ολιγόωρη παραμονή στο Νίκος Καζαντζάκης το γιγαντιαίο μεταγωγικό απογειώθηκε για τον τελικό προορισμό του στις 7.20 χθές το απόγευμα .

680x382 680 382 imagesmadeimagesremotehttp cloudfront.cretalive.gr146495fregata oukrania 680 325 s.jpg

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά τον ανεφοδιασμό της Ουκρανικής φρεγάτας που αυτομόλησε και η οποία απέπλευσε χθες από την Κρήτη με άγνωστο προορισμό.