ΕΘΝΙΚΑ

'Ανθιμος: «Διαβολικές ενέργειες τα τουρκικά αλλά και ελληνικά σίριαλ» (vid)

'Ανθιμος: «Διαβολικές ενέργειες τα τουρκικά αλλά και ελληνικά σίριαλ» (vid)

Η ζωή μας καθημερινά βυθίζεται στο βούρκο... Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει από τον δρόμο του Θεού, έχει κάνει την ζωή του χειρότερη. Εχει ξεχάσει αξίες και θρησκείες. Εχει αφήσει το Ισλάμ να «πρωταγωνιστεί» μέσα από σίριαλ που προβάλλει η τηλεόραση.

Αυτό μας υπενθυμίζει για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης 'Ανθιμος, μέσα από το κήρυγμά του, που κάθε Κυριακή παρακολουθεί πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης που έχει «προκαλέσει» πολλές φορές με τα λεγόμενά του, προσπάθησε πάλι να μας «ταρακουνήσει».

Αυτή την φορά με την ομιλία του στον Ναό του Προφήτη Ηλία Πυλαίας με αφορμή τον εορτασμό του.

Προσπάθησε για άλλη μία φορά να μας υπενθυμίσει πως έχουμε γεμίσει την ζωή μας γεμάτη από κακία και δόλο, αφήνοντας τον διάβολο να μας απομακρύνει από τον δρόμο του Θεού και της εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης 'Ανθιμος, στο κήρυγμά του, έκανε λόγο για διαβολική ενέργεια, την απόφαση των καναλιών, να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τουρκικές σειρές.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης αναφέρεται στα σίριαλ που προβάλλουν το Ισλάμ, χρησιμοποιώντας την Τέχνη.

Το Ισλάμ...έχει καταφέρει να «εισβάλλει» στα σπίτια μας, μέσα από την μικρή οθόνη σε μία εποχή που ο Χριστιανισμός διώκεται.

Γι αυτό ο Μητροπολίτης 'Ανθιμος μας «κρούει» των κώδωνα προσοχής! Ζητάει να «ξυπνήσουμε» επιτέλους και να αντισταθούμε στις διαβολικές αυτές ενέργειες.

«Κάποτε ήταν ασύλληπτο να συμβεί κάτι τέτοιο. Χρησιμοποιούν «δήθεν» τον πολιτισμό και την Τέχνη για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα».

Από την άλλη δεν άφησε ασχολίαστα και τα ελληνικά σίριαλ που βλέπουμε στην τηλεόραση.
Όπως είπε, είναι γεμάτα από αισχρολογίες, χυδαιότητα και ντροπή!

"Δεν είναι και οι δικές μας σειρές καλύτερες» είπε χαρακτηριστικά. «Ο άνθρωπος που δεν έχει κοινωνήσει, αφήνει τον διάβολο να τον καθοδηγεί. Η ανθρώπινη ζωή, όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και η επιστήμη, γίνεται χειρότερη» τόνισε ο Μητροπολίτης.

Το κεφάλαιο, βέβαιο αυτό, είναι τεράστιο΄, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ανθιμος κλείνοντας το θέμα.
«Ας κάνουμε την προσευχή μας, να μας φωτίσει ο Θεός και να σταματήσουν αυτές οι σατανικές ενέργειες» τόνισε ο Μητροπολίτης από το Ναό του Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Ας σκεφτεί ο καθένας μας, τι πρέπει να κάνει για να μπορέσει να βρει τη δική του ψυχική γαλήνη, μέσα από την θρησκεία μας, ας προσπαθήσει ο καθένας χωριστά να κάνει τη ζωή του καλύτερη και να μην αφήνει τον «διάβολο» να κυριεύει την σκέψη και τις πράξεις του.

Διαβάστε επίσης

Άνθιμος: «Ως απόγονοι των Βυζαντινών να διεκδικήσουμε όλη την Βαλκανική» (video)

Ανθιμος: «Το Ισλάμ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης»

Με τα… greeklish τα έβαλε ο Άνθιμος