ΕΛΛΑΔΑ

Ανθιμος: «Το Ισλάμ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης»

Ανθιμος: «Το Ισλάμ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης»

Το θέμα του Ισλάμ και την δημιουργία τζαμιών στην Ευρώπη ανέδειξε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος από τον Ναό της Αναλήψεως όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη δεν είναι το οικονομικό αλλά η εισχώρηση του μουσουλμανισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε «Μέσα στον χώρο της Ευρώπης που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση, φύτρωσαν παντού τζαμιά (...) αυτό πρέπει να μας προβληματίζει» είπε με έμφαση.

Με την ευκαιρία της επετείου της Άλωσης της Πόλης, ο κ. Άνθιμος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο υπό συζήτηση θέμα της επαναλειτουργίας του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ως τέμενος σημειώνοντας πως «Θέλουν να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί, λες και δεν τους φτάνουν αυτά που έχουν».

«Αν γίνουμε μείγμα τότε θα έρθει και το τέλος μας» είπε κλείνοντας ενώ τόνισε πως θα συνεχίσει να μιλάει όσο ζει και ας κουράζει.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αμέσως μετά το κήρυγμά του τέλεσε το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και χειροθέτησε κληρικό του ναού σε οικονόμο.

Agioritikovima.gr

Διαβάστε επίσης: Δράμα: Κάηκε ολοσχερώς σπίτι ηλικιωμένων στην Ανδριανή