ΕΘΝΙΚΑ

Ντ. Μπακογιάννη: Η Τουρκία θα απομονωθεί από τον συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο

Ντ. Μπακογιάννη: Η Τουρκία θα απομονωθεί από τον συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο

Με αφορμή το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοίνωσε πρωτοβουλία ενημέρωσης στο εξωτερικό για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη σχετική ανακοίνωση η κ. Μπακογιάννη αναφέρει τα εξής: «Οι τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν, σχετικά με το τουρκικό “Εθνικό Συμβόλαιο” του 1920 και τα εδάφη στα οποία αυτό αναφέρεται, είναι άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές για όλες τις χώρες που γειτνιάζουν με την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος οφείλει να μη συγχέει το αξίωμά του και τον πολιτικό του λόγο, με την ιδιότητα ενός νέο-οθωμανού ιστορικού που παραγνωρίζει πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες Ειρήνης, που συνάφθηκαν τον 20ό αιώνα και μάλιστα μετά από δύο βαλκανικούς και δύο παγκοσμίους πολέμους.

Δεν χωρούν αμφιβολίες και παρερμηνείες σε τέτοια ζητήματα. Διαφορετικά, η Τουρκία σύντομα θα απομονωθεί από το συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο, στον οποίο φιλοδοξεί να ανήκει.

Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης φίλων, εταίρων και συμμάχων για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα».