ΕΘΝΙΚΑ

Έντονη ανησυχία στην Αθήνα από τις κατεδαφίσεις κατοικιών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα

Έντονη ανησυχία στην Αθήνα από τις κατεδαφίσεις κατοικιών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μιλάει ανοικτά για σύνδεση του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία με το οργανωμένο έγκλημα.

Η αιφνιδιαστική απόφαση των αλβανικών Αρχών να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των κατοικιών, πολιτών της ελληνική μειονότητας έχει προκαλέσει «συναγερμό» στην Αθήνα.

Μάλιστα το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για κινήσεις αποπροσανατολισμού ώστε να απομακρυνθούν τα «φώτα» από την υπόθεση ναρκεμπορίου που βρίσκεται αντιμέτωπη η αλβανική κυβέρνηση.

«Προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική σκηνή της Αλβανίας, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οποίος τυγχάνει και συγγενής ενός μέχρι πρότινος κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης Ράμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ.

«Εξίσου προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα καταστροφής περιουσιών των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο πολιτικής ξεριζωμού της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή της Χειμάρρας. Η χθεσινή απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας. Πολλοί δε την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το ναρκεμπόριο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων