ΕΘΝΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό: Οι Σκοπιανοί «τελειώνουν» τον εκπρόσωπό τους στον ΟΗΕ

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό: Οι Σκοπιανοί «τελειώνουν» τον εκπρόσωπό τους στον ΟΗΕ

Τέλος ο Βάσκο Ναουμόφσκι - Στα χέρια τωνΝίκο ΚοτζιάκαιΝικολά Ντιμιτρόφβρίσκονται, πλέον, τα ηνία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ, καθώς, όπως όλα δείχνουν σύντομα οι συνομιλίες θα περάσουν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Στην πρώτη συνάντηση των τριών πλευρών Ελλάδα και πΓΔΜ είχαν εκπροσωπηθεί από τους πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, οι δηλώσεις του δεύτερου όμως σχετικά τις προτάσεις Νίμιτς – είχε τονίσει πως απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση του ζητήματος – προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της γείτονος χώρας.

Ο ίδιος ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών είχε λάβει σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις, επισημαίνοντας πως είναι για εσωτερική κατανάλωση και δημιουργούν πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Telma υποστηρίζει πως πλέον τα ηνία τα αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι ΥΠΕΞ – με τα επιτελεία τους – και συμπληρώνει πως ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα Αθήνα και Σκόπια.

Την ίδια ώρα, όλα τα βλέμματα θα είναι σήμερα στραμμένα στο Νταβός, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr