ΕΘΝΙΚΑ

Έκκληση Μπάιντεν να λειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Έκκληση Μπάιντεν να λειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε έκκληση προς την τουρκική κυβέρνηση να λειτουργήσει άμεσα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.


Ο κ. Μπάιντεν βρίσκεται ήδη στην Τουρκία και αφού συνεχάρη τον Τούρκο πρωθυπουργό για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακουφίων, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής «συνιστά οιωνό ανωμαλίας που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας».

Την Κυριακή το βράδυ αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Ακόμη ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, αντίστοιχα.

Στη βάση της συζήτησης που θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα τεθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις καθώς και τα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος όπως το Κυπριακό, η ονομασία ΠΓΔΜ, οι θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και φυσικά η οικονομική κρίση και τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.