ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο ασφαλιστικό βγάζει στους δρόμους εργαζόμενους και συνταξιούχους!

Το νέο ασφαλιστικό βγάζει στους δρόμους εργαζόμενους και συνταξιούχους!

Στους δρόμους βγάζει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τους εργαζόμενους που βλέπουν τις συντάξεις τους να επηρεάζονται με την λογική «τσεκουριού».

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΣΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Νωρίς σήμερα το πρωί μία ομάδα εργαζομένων του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο επί της Ηρώδου Αττικού, ανήρτησαν δύοπανό με συνθήματα ενάντια στην κυβερνητικά πολιτική. «Όλοι στον αγώνα! Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι είναι περίπου 100 άτομα και αυτήν την ώρα παραμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο από την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού.

Όλα είχαν οργανωθεί υπό άκρα μυστικότητα.

Οι αστυνομικοί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν τους διαδηλωτές να κατεβαίνουν από τρία τουριστικά λεωφορεία επί της Ηρώδου του Αττικού. Ήταν γύρω στις 7.45 πμ.

pame

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του «το έκτρωμα του σχεδίου διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, Κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων και Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ζητά από την κυβέρνηση να το πάρει πίσω.

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον Antenna και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γιάννης Τασιούλας, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Αυτό που έρχεται μπροστά μας είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή της εργατικής τάξης και δεν πρέπει να περάσει. Να βγουν όλοι οι εργαζόμενοι στους δρόμους».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ώρα έχει προαναγγελθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο από την ΑΔΕΔΥ αλλά και από την ΠΑΣΕΒΕ.

Να επισημάνουμε ότι για τις 10.15 σήμερα το πρωί έχει ανακοινωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, θα πραγματοποιήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις