ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες «γκρεμίζουν» τις ψεύτικες υποσχέσεις του Τσίπρα

Οι αγρότες «γκρεμίζουν» τις ψεύτικες υποσχέσεις του Τσίπρα

Μετά τον άγριο πόλεμο και τις συγκρούσες, χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα κατέφτασαν στην πλατεία Συντάγματος-Πρωτοφανής κινητοποίηση -Η εξέγερση της αγροτιάς γκρεμίζει Τσίπρα και Καμμένο

Χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα, «πλημμύρισαν» το απόγευμα της Παρασκευής το Σύνταγμα, συμμετέχοντας στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουλαράκος, Λευτέρης Παρτσάλης, Νικόλ Παπάζογλου, Λευτέρης Σουχάιμπ, Γιώργος Διαμαντάκης.

Η απόβαση των αγροτών ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (12/02/2016) από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα.

Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.00 από την Ομόνοια και με ελληνικές σημαίες στα χέρια και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος.

Τα τρακτέρ από τη Νίκαια και την Λάρισα πραγματοποίησαν συμβολική παρέλαση μπροστά από την Βουλή.

tr

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, πέρα από κάποιες διενέξεις και πως οι αγρότες μαζί με το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν νέα συλλαλητήρια το Σαββάτο (13/02) προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να αποσύρει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Λίγο μετά τις 20.00 τα τρακτέρ αποχώρησαν, ωστόσο, παρά την βροχή οι αγρότες παρέμειναν έξω από τη Βουλή, στήνοντας σκηνές στην πλατεία, και όπως είχαν εξαγγείλει, διανυκτεύρευσαν εκεί.

Μάλιστα, μπροστά από τις σκηνές έφτιαξαν φασολάδα και φακές για να φάνε, ενώ μοίρασαν το φαγητό που ετοίμασαν και σε όσους Αθηναίους έσπευσαν στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν.

2467580

Το απόγευμα του Σαββάτου, αγρότες από όλη την Ελλάδα θα «οργώσουν» την καρδία της Αθήνας.

Δείτε το χρονικό της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα όπως το κατέγραψε το Newsbomb

21:30

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, στην κυκλοφορία δόθηκε η Λεωφόρος Αμαλίας.

k copy

21:17

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

21:10

Μικροένταση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα. Ομάδα διαδηλωτών απομονώθηκε από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, όταν φώναξε «δεν είμαστε αγρότες, είμαστε Έλληνες».

20:22

Ανοιχτή και η είσοδος και η έξοδος για Κορωπί στην Αττική Οδό, που νωρίτερα είχαν κλείσει λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών.

20:07

«Δεν γυρίζουμε πίσω με άδεια χέρια», λέει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή αγροτών.

k

Στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, συμμετέχουν περίπου 10.000 αγρότες.

19:25

Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό ζητά ο Δ. Κουτσούμπας.

19:10

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές που έγιναν νωρίτερα με τα πρωινά επεισόδια με αγρότες και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

18:55

Οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

tra2

Σημειώνεται ότι η φρουρά των Ευζώνων έχει αποχωρήσει από το σημείο.

18:40

Αγρότες ύψωσαν την ελληνική σημαία μπροστά από τους αστυνομικούς

Αγρότες με πανό που έγραφε «εργόχειρο Κατρούγκαλου» από το οποίο κρέμονταν κρεμάλες βρέθηκαν μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη στη Βουλή φώναξαν συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και του κ. Κατρούγκαλου.

18:20

Τα τραχτέρ μπήκαν στο Σύνταγμα

tra

Οι αγρότες έχουν ήδη στήσει σκηνές στην πλατεία και έχουν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν στην πλατεία Συντάγματος.

17:46

Κατσαρόλες και φαγητό στην πλατεία.

kats

Πληθαίνουν συνεχώς οι αγρότες που συγκεντρώνονται από όλη την χώρα στην πλατεία Συντάγματος για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού.

Μάλιστα έχουν βγάλει και καζάνια και μαγειρεύουν.

17:26

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

s4

Στη πλατεία Συντάγματος βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες και διαδηλώνουν κατά του ασφαλιστικού.

17:24

Κλείνει για όλα τα οχήματα το τελωνείο Κήπων στον Έβρο.

Το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων από το απόγευμα όχι μόνο για τα φορτηγά αλλά για όλα τα οχήματα αποφάσισαν οι αγρότες του Έβρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σημερινές προσαγωγές αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αίματα άναψαν στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι αγρότες της Κρήτης έμαθαν ότι η αστυνομία δεν τους επέτρεπε να περάσουν στο υπουργείο, φορτηγό με ντομάτες που ήθελαν να μοιράσουν στον κόσμο. Νωρίτερα μάλιστα οι αγρότες της Κρήτης πήραν στο κυνήγι αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Στο Χαϊδάρι, η αστυνομία έκοψε το δρόμο στα αγροτικά οχήματα που συνόδευαν το κομβόι των αγροτών της Πελοποννήσου που προσπαθούσε να φτάσει στο κέντρο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πετροπόλεμος και χρήση χημικών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο μπλόκο του Μαρκόπουλου, στο Κορωπί (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Απίστευτο μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί σε όλες τις οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, ενώ μετά τα επεισόδια οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το Σύνταγμα με όλα τα μέσα, ακόμα και πεζή.

Οι δημοσιογράφοι του Newsbomb.gr καταγράφουν από νωρίς το πρωί, λεπτό προς λεπτό, όλα τα επεισόδια με συνεχή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από τα μέτωπα των μπλόκων.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό των επεισοδίων και των συγκρούσεων των αγροτών με τα ΜΑΤ

Δεκάδες λεωφορεία από τη Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα, αγροτικά φορτηγά και τρακτέρ κατευθύνονται στο Κέντρο, ενώ πάνω στην πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί σκηνές, αφού οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μέχρι να πείσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδιά της για το ασφαλιστικό.

Άλλωστε, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι και οι εκπρόσωποί τους, αυτός θα είναι ο μοναδικός λόγος για να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από μηδενική βάση.

Σχετικές ειδήσεις