ΕΛΛΑΔΑ

Άγγελος Συρίγος: Τα τελευταία νέα για την υγεία του καθηγητή του Παντείου

Άγγελος Συρίγος: Τα τελευταία νέα για την υγεία του καθηγητή του Παντείου

Επίθεση από άγνωστα άτομα δέχθηκε ο καθηγητής του Παντείου Άγγελος Συρίγος, λίγο μετά τις 14:00 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, έξω από το Πανεπιστήμιο, στη λεωφόρο Συγγρού.

Οι άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο καθηγητής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο καθηγητής φέρει μώλωπες σχεδόν σε ολόκληρο το σώμα, ενώ έχει χτυπηθεί και στο κεφάλι. Αν και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, θα παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μιας και το χτύπημα στο κεφάλι πρέπει να παρακολουθηθεί από τους θεράποντες γιατρούς.

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει την ανακοίνωσή της η ΝΔ, σημειώνποντας πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.
«Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Αυτά τα πρόσωπα δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν θέση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπως και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν στρέφονται μόνο εναντίον του καθηγητή Άγγελου Συρίγου αλλά και εναντίον του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Θα πρέπει να απομονωθούν άμεσα και αναμένουμε η Ελληνική αστυνομία να προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού και στον εντοπισμό των δραστών», αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικές ειδήσεις