ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία αύριο: Χωρίς μετρό, τρόλεϊ και πλοία την Παρασκευή (12/01)

Απεργία αύριο: Χωρίς μετρό, τρόλεϊ και πλοία την Παρασκευή (12/01)

Μπαράζ κινητοποιήσεων - Τραβούν χειρόφρενο μετρό, τραμ και τρόλεϊ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Χωρίς μετρό και τραμ θα μείνει η πρωτεύουσα την Παρασκευή (12/01) λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου το οποίο - όπως λένε - «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου».

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» σημειώνει και προσθέτει «η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».

Επίσης ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, αύριο Παρασκευή, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Παράλληλα, δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα αύριο καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Τέλος, εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) την Παρασκευή (12/01), εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις