ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει στην «αγκαλιά της κρητικής γης» ο 22χρονος στρατιώτης

Επιστρέφει στην «αγκαλιά της κρητικής γης» ο 22χρονος στρατιώτης

Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν συγγενείς του 22χρονου Μ.Τ. του στρατιώτη από το Ηράκλειο που αυτοπυροβολήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στη Ρω κι ενώ βρισκόταν στη σκοπιά.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος είχαν μεταβεί στη Ρόδο αναμένοντας τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής αλλά και προκειμένου να συνοδεύσουν τη σορό του στο «τελευταίο ταξίδι» της επιστροφής στη γενέτειρα.

Συγκλονισμένες η μητέρα και η αδελφή του από την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την οικογένειά τους, ισχυρίζονται ότι ο 22χρονος γιος και αδελφός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και μάλιστα υπήρχε μαζί τους συνεχής, σε καθημερινή βάση τηλεφωνική επικοινωνία χωρίς καμία από τις δύο να αντιληφθεί τίποτα το ανησυχητικό στη συμπεριφορά του.

Η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (28/6) στη Ρόδο παρουσία και της τεχνικής συμβούλου κ. Ελπίδας Σπανουδάκη, που ορίστηκε από την οικογένεια.

Μέχρι στιγμής πάντως και μετά από σχετική επιθυμία της οικογένειας δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα πρώτα συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η μητέρα του 22χρονου Μ.Τ. προσέφυγε με αίτηση – δήλωσή της ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το ταξίδι της επιστροφής στην Κρήτη για τον πρόωρα χαμένο Μ. έχει ήδη ξεκινήσει ενώ το συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» στις 11 το πρωί της Παρασκευής (29/6) στον Άγιο Ιωάννη Χωστό.