ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμικά πλοία στο Ζούμπερι για να παραλάβουν εγκλωβισμένους πολίτες

Πολεμικά πλοία στο Ζούμπερι για να παραλάβουν εγκλωβισμένους πολίτες

Μία φρεγάτα και ένα αρματαγωγό θα επιστρατευθούν προκειμένου να απεγκλωβίσουν πολίτες από το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα.

Τα δύο πλεούμενα, απέπλευσαν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και αναμένεται να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω της πυρκαγιάς.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ πρόκειται για τη φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στο σημείο μιάμιση περίπου ώρα μετά τον απόπλου.

Σημειώνεται ότι στο σημείο πέρα από τους πολίτες βρίσκονται και εκατοντάδες παιδιά που νωρίτερα μεταφέρθηκαν στο σημέιο από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Στην επιχείρηση αυτή, συμμετέχουν και πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης καθώς και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.

Τέλος σημειώνεται ότι σύμμαχος στην επιχείρηση αυτή θα είναι και ο καιρός καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.