ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Φωτιά:Συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 6.00 χθες το πρωί μέχρι τις 6.00 σήμερα. Σημαντικότερη αυτή της Ανατολικής Αττικής, με τους - τουλάχιστον - 81 νεκρούς.

ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ 28 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές:

- Στην Κινέτα, όπου η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/07/2018) από την περιοχή «Αέρας» στα Γεράνεια Όρη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν μέχρι και αυτή την ώρα δύο μεγάλα ενεργά μέτωπα, με το πρώτο να εντοπίζεται σε δύσβατη περιοχή με πευκόδασος στο Καβιλάρι και το δεύτερο κοντά στους Αγίους Θεοδώρους. Επί τόπου επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 56 ατόμων, 13 οχήματα ΟΤΑ, 13 υδροφόρες, 5 μηχανήματα ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

- Στην Καλλιτεχνούπολη, αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, λίγο μετά τις 09:00 σημειώθηκε μια αναζωπύρωση στην περιοχή του Νέου Βουτζά, η οποία, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε άμεσα από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο πραγματοποίησε ρίψεις νερού από αέρος. Κατά τα λοιπά, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων. Ενδεικτικά, επιχειρούν 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, έξι εθελοντικά οχήματα με 12 εθελοντές, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα ΟΤΑ ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται, βάσει της επίσημης ενημέρωσης από την Πυροσβεστική, όιτι στις πυρκαγιές τις Αττικής συνδράμουν, επιπλέον 64 πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Κύπρο, δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας βοήθεια και από την Ρουμανία.

- Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων καθώς και 6 οχήματα ΟΤΑ.

- Στο Μετόχι Βρυσών Χανίων, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, ενώ επί τόπου επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων.

- Στον Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων, η φωτιά είναι σε ύφεση. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήμα 5 ατόμων αλλά και δύο μηχανήματα

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Λάρυμνα Φθιώτιδας βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία χωρίς τέλος: Τουλάχιστον 81 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Εξέλιξη - ΣΟΚ με τις 9χρονες που αγνοούνται στο Μάτι - «Τα παιδιά είναι δικά μου»