ΕΛΛΑΔΑ

Ικαρία: Τραγικός θάνατος υποβρύχιου αλιέα στον Άγιο Κήρυκο

Ικαρία: Τραγικός θάνατος υποβρύχιου αλιέα στον Άγιο Κήρυκο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Κηρύκου, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (27/8), για το θάνατο ενός 61χρονου υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου, κοντά στο Φάρο Πάπα Καρκιναγρίου Ικαρίας.

Συγκεκριμένα ο 61χρονος υποβρύχιος αλιέας, σύμφωνα με δήλωση δύο φίλων του με τους οποίους είχε μεταβεί από κοινού νωρίτερα στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή με το σκάφος ''ΝΕΛΜΗ'' Λ. Ραφήνας 9267, ενώ είχε καταδυθεί, μετά από λίγη ώρα εξαφανίστηκε καταδυόμενος, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε από τους φίλους του στο βυθό της θάλασσας, ακίνητος, σε βάθος περίπου τριών μέτρων.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής τα σκάφη ''ΠΕΙΡΑΤΗΣ'' Σ.Α.Κ. 96 και ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Τ.Π. 2033 Β΄ με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού και εκπαιδευτή αυτοδύτη, με τη συνδρομή των οποίων περισυνελέγη ο 61χρονος, χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Καρκιναγρίου, αγροτικός ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου, ενώ η σορός του ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.