ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: «Να μην το περάσει ούτε ο εχθρός σου» - Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και βρέφος

Μάτι: «Να μην το περάσει ούτε ο εχθρός σου» - Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και βρέφος

«Δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω».... δηλώνει ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος θρηνεί το χαμό της συζύγου του Μαργαρίτας και του μόλις έξι μηνών γιου του, στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

«Αισθάνομαι πολλά, αλλά δεν έχω αισθανθεί ακόμα θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω. Να θυμώσω με τον Θεό; Να θυμώσω με τους ανθρώπους; Να θυμώσω με τον εαυτό μου;».

Την ώρα που ο ίδιος έδινε μάχη με τις φλόγες για να περιορίσει την πύρινη λαίλαπα που κατάκαιγε την ανατολική Αττική, η οικογένειά του άφηνε την τελευταία της πνοή, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η σύζυγός του απάντησε το τηλέφωνο εκείνη τη μοιραία νύχτα και του είπε ότι είχε πάρει το παιδί τους και κατέβηκαν στην παραλία. Έφτασε μέχρι το σημείο και βρήκε την γυναίκα του χωρίς τις αισθήσεις της. Στο πλάι της ήταν το μωρό τους.

gynaika01

Διαβάστε επίσης: Φωτιά Μάτι: Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση στο Μαραθώνα

Ο θάνατος του βρέφους διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η Μαργαρίτα έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα, καθώς δεν συνήλθε ποτέ από το κώμα.

mwro02

«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα», εξομολογείται ο πυροσβέστης στο αυστραλιανό ABC. «Είναι κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου», λέει με συγκίνηση.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για μεγάλο κίνδυνο στη Σαντορίνη: «Μην ταξιδέψετε στο νησί» προειδοποιούν επιστήμονες!

Γονείς, προσοχή! Έτσι άρπαξαν τους δύο 11χρονους μαθητές