ΠΑΙΔΕΙΑ

Επιστροφή στα σχολεία και Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Επιστροφή στα σχολεία και Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: «Πυρετώδεις» είναι οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί λύση για τις Πανελλήνιες, αλλά και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις - Βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων είναι, η καμπύλη του κορονοϊού στη χώρα να συνεχίσει να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Μεγάλο «στοίχημα», της κυβέρνησης αποδεικνύεται η διεξαγωγή των πανελληνίων και η αποφυγή του... Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Open, στο υπουργείο Παιδείας τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους από την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, εξετάζονται δύο ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες.

Αυτές είναι οι 22 και 29 Ιουνίου.

Ποιοι θα επιστρέψουν πρώτοι στο σχολείο

Οι μαθητές της τρίτης λυκείου αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπουν στις τάξεις με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα ως δικλίδα ασφαλείας από τον κορονοϊό.

Αυτά τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 11 ή 18 του μήνα. Τα τμήματα θα έχουν έως και 9 μαθητές, ενώ η διδασκαλία θα γίνεται μόνο στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα έως τις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει ο προβληματισμός για το εάν και πώς θα μπουν στις αίθουσες οι υπόλοιπες τάξεις του λυκείου, του γυμνασίου, αλλά και του δημοτικού.

Για την τελευταία κατηγορία υπάρχουν σκέψεις παράτασης του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό στο «τραπέζι» υπάρχει το σενάριο της πρόωρης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κλειστά σχολεία τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου

Με τα έως τώρα δεδομένα είναι γνωστό πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία αποφασίστηκε η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να επιθυμεί, εφόσον οι ειδικοί επιστήμονες δώσουν το πράσινο φως, τα σχολεία να βρίσκονται ψηλά στη λίστα της άρσης των μέτρων, τότε μία πιθανή ημερομηνία για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις να είναι η 11η Μαΐου.

Εκτός όμως από την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, προς συζήτηση είναι και ο τρόπος λειτουργίας τους. Τα σενάρια πολλά. Μεταξύ αυτών είναι να επιστρέψουν πρώτοι στο σχολείο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκλειστικά στο Newsbomb.gr: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άρση των περιορισμών