ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Επιστρέφουν οι αδειούχοι του Αυγούστου - Καθυστερήσεις στις Εθνικές Οδούς

ΤΩΡΑ: Επιστρέφουν οι αδειούχοι του Αυγούστου - Καθυστερήσεις στις Εθνικές Οδούς

Αυξημένη κίνηση σε Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου - Κατά εκατοντάδες φτάνουν στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Κορυφώνεται σήμερα Κυριακή (23/08) η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου στα αστικά κέντρα.

Η κίνηση στα λιμάνια είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τα πλοία που επιστρέφουν από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να είναι γεμάτα και τους εκδρομείς να φτάνουν με μάσκες και... αποστάσεις.

Τα 20 πλοία που θα έρθουν είναι με πληρότητα 85% (κατά μέσο 1.000 επιβάτες ανά πλοίο), ενώ τα πλοία που φεύγουν έχουν μικρότερη πληρότητα.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τεστ σε αυτούς που επιστρέφουν από περιοχές επιδημιολογικά επιφορτισμένες.

Πλήρεις επιστρέφουν και οι πτήσεις από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου και του Ιονίου.

Από νωρίς το πρωί η κίνηση είναι αυξημένη τόσο σε Αθηνών – Λαμίας όσο και Αθηνών – Κορίνθου, με τους αδειούχους να… μαζεύονται σταδιακά στην πρωτεύουσα.

Στην Αθηνών - Κορίνθου μάλιστα παρατηρούνται καθυστερήσεις από τα διόδια του Ισθμού μέχρι την Ελευσίνα. Στο ύψος της Κακιάς Σκάλας καταγράφονται χαμηλές ταχύτητες, ενώ στα διόδια της Ελευσίνας παρατηρούνται καθυστερήσεις που αγγίζουν τα 15 λεπτά.

Καλύτερη εικόνα στην Αθηνών - Λαμίας, με τα οχήματα να μειώνουν ταχύτητα από το ύψος του Σείριος, αλλά μέχρι και την είσοδό τους στην Αθήνα να μην συναντούν προβλήματα. Η εταιρεία «Νέα Οδός» άλλωστε που διαχειρίζεται την Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας φρόντισε να ανοίξει αρκετά ταμεία στο ρεύμα εισόδου και συγκεκριμένα 21 λωρίδες διοδίων, με αποτέλεσμα μόλις 10 οχήματα να αναμένουν ανά λωρίδα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η κίνηση να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Η Τροχαία έχει λάβει μέτρα και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό για την επιστροφή των εκδρομέων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Ελλάδα - 242 τα θύματα της πανδημίας