ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός - Νίκος Σύψας : «Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου

Κορονοϊός - Νίκος Σύψας : «Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου

Κορονοϊός: Το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθεί στις 16:00 την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου. 

Όλες τις λεπτομέρειες για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα ανακοινώσει την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα, υποστηρίζει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, που μίλησε την Δευτέρα (31/08) στο Star.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα έχει γίνει η επιστροφή από τις διακοπές και τα παιδιά θα μείνουν μια εβδομάδα στο σπίτι και στη συνέχεια θα πάνε στο σχολείο.

«Κερδίζουμε αρκετό χρόνο, αν κάτι συμβεί τον χειμώνα από επιδημιολογική πλευρά και χρειαστεί τα σχολεία να κλείσουν για μία με δύο εβδομάδες, πρόσθεσε.

Επίσης, είπε ότι «υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και η κάθε τάξη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών. Αν θα είναι δηλαδή 15 ή 25» είπε.

«Εμείς προτιμούμε να είναι μικρότερος ο αριθμός, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα υπουργείου. Εάν μπορεί να ελατώσει τον αριθμό σε κάποιες τάξεις, ας το κάνει. Αν δεν μπορεί, τα σχολεία να ανοίξουν ακόμη και με τάξεις των 25 μαθητών» επισήμανε.

«Να γίνει ό,τι πρέπει προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να είναι ασφαλής» τόνισε απόψε ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis - Μένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι 20 Σεπτεμβρίου