ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναβρασμός στην Παιδεία - Γκίκα: «Άκρως παράνομη πράξη οι καταλήψεις» - Ξύλο έξω από σχολείο

Αναβρασμός στην Παιδεία - Γκίκα: «Άκρως παράνομη πράξη οι καταλήψεις» - Ξύλο έξω από σχολείο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα από 250 σχολεία τελούν υπό κατάληψη την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού απειλεί με νέο ξέσπασμα την Ελλάδα.

Τα υπό κατάληψη σχολεία ξεπερνούν σήμερα τα 250, ενώ πολλά μπαίνουν και βγαίνουν ανά ημέρα στη σχετική λίστα με τις εκπαιδευτικές δομές που κρατούν κλειστές τις πόρτες τους.

«Είναι μία θλιβερή κατάσταση. Είναι παράνομη πράξη να καταλαμβάνουμε ένα δημόσιο κτήριο. Είναι ό,τι χειρότερο με δεδομένο ότι έμειναν κλειστά τα σχολεία και τους προηγούμενους μήνες λόγω κορονοϊού», τόνισε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας στο Open TV, το πρωί της Δευτέρας (28/09), σχολιάζοντας τις καταλήψεις.

Σύμφωνα με την κ. Γκίκα, ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη είναι μεταβαλλόμενος: «Οι καταλήψεις γίνονται χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικά αιτήματα λόγω παρορμητισμού και ενθουσιασμού. Είναι λίγο σαν μόδα. Ήμουν το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, την Παρασκευή είχαν επτά σχολεία κατάληψη, σήμερα έχουν μόνο δύο. Με διάλογο και συζήτηση θα το λύσουμε».

Αναφερόμενη δε στην πιθανότητα να προστεθούν νέα μέτρα στη λειτουργία των σχολείων λόγω κορονοϊού, όπως το κυλιόμενο ωράριο ανέφερε: «Δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε συζητήσει, το μέτρο του κυλιόμενου ωραρίου. Θα το δούμε με τους ειδικούς. Προς το παρόν όλα τα δείγματα είναι ότι δεν υπάρχει επιρροή στα κρούσματα από την έναρξη του σχολείου».

Δείτε τη συνέντευξη της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Παιδείας στο βίντεο που ακολουθεί:

Καλαμάτα: Άγριο ξύλο γονέων και μαθητών σε υπό κατάληψη σχολείο

Δεν είναι λίγες οι φορές που γονείς, της πλειονότητας των μαθητών διαμαρτύρονται για το λουκέτο στα υπό κατάληψη σχολεία, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ακραία σκηνικά.

Ένα τέτοιο, απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στην Καλαμάτα, όταν οι καθηγητές του 6ου Γενικού Λυκείου επιχείρησαν να μπουν στο σχολείο που τελεί υπό κατάληψη και δέχτηκαν την επίθεση των μαθητών.

Μάλιστα, ένας γονέας επιχείρησε να μπει κι αυτός μέσα και οι μαθητές του πέταξαν καρέκλες.

Στον χώρο έφτασε μέχρι και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

15ήμερο lockdown: Τι είναι - Πότε και πώς θα εφαρμοστεί