ΠΑΙΔΕΙΑ

Πρόεδρος ΟΛΜΕ στο Νewsbomb.gr: Εδώ και τώρα συνάντηση με Κεραμέως – Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Πρόεδρος ΟΛΜΕ στο Νewsbomb.gr: Εδώ και τώρα συνάντηση με Κεραμέως – Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Δεν πρέπει να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια μέσα στο Δεκέμβριο δήλωσε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως, ενώ έχουν υποβάλλει αίτημα στην υπουργό Παιδείας για συνάντηση, δεν έχουν λάβει ακόμα κάποια απάντηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Παράλληλα ο κ. Τσούχλος υπογραμμίζει πως η ΟΛΜΕ μείωση της εξεταστέας ύλης κυρίως στην τρίτη λυκείου, κατάργηση για φέτος της Τράπεζας Θεμάτων και να μην προσμετρούνται οι απουσίες για όσους μαθητές δεν παρακολουθούν τα διαδικτυακά μαθήματα λόγω αδυναμίας να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ή σύνδεσης στο ίντερνετ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πάει στις 13:00 στο υπουργείο και θα ζητήσει συνάντηση με την κυρία Κεραμέως.

Ο κ. Τσούχλος τονίζει πως το αρμόδιο υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψιν της τις προτάσεις των ειδικών που εμφανίζονται αντίθετοι με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr εάν υπάρχουν θάνατοι καθηγητών από τον κορονοϊό, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε πως η Ομοσπονδία έχει ενημερωθεί πως καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη, τη Βοιωτία και την Πέλλα έχασαν τη ζωή τους «χτυπημένοι» από το φονικό ιό, ενώ δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η ΟΛΜΕ, από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί στα Γυμνάσια και στα Λύκεια 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία ή τμήματα είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος.

Ο κ. Τσούχλος σημειώνει επίσης πως πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία, με το εκπαιδευτικό προσωπικό να ζητά μαζικά τεστ, προλήψεις προσωπικού και παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού στα συγκεκριμένα σχολεία.

Μάλιστα ο κ. Τσούχλος αποκάλυψε πως τα ειδικά σχολεία Περιστερίου και Αγίου Δημητρίου έχουν προχωρήσει σε ψηφίσματα για τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Από την πλευρά του ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου, μέλος του διοικητικούς συμβουλίου της ΟΛΜΕ τονίζει στο Newsbomb.gr πως οι αποφάσεις για τα σχολεία θα πρέπει να ληφθούν με γνώμονα τις προτάσεις των επιδημιολόγων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν πως τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε στις 7 ούτε στις 14 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, πιθανό άνοιγμα στις 21 Δεκεμβρίου δεν έχει κανένα νόημα, διότι στις 24 θα κλείσουν και πάλι για τα Χριστούγεννα. Παράλληλα ο κ. Κωνσταντίνου τονίζει πως εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι διακοπές των Χριστουγέννων, το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ επεσήμανε πως για τέτοια θέματα απαιτείται διάλογος μεταξύ του υπουργείου και των εκπαιδευτικών για να μην αιφνιδιάζονται οι μαθητές, οι γονείς αλλά το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για άρση lockdown: Nα σταματήσει η συζήτηση για τις ημερομηνίες