ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2021: Ανοίγουν γραφεία στήριξης υποψηφίων - Πώς θα λειτουργούν

Πανελλαδικές εξετάσεις
INTIME

Σε μια κίνηση στήριξης των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών  Εξετάσεων προχωρά το υπουργείο Παιδείας

Σε λειτουργία γραφείων στήριξης υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ τα εν λόγω γραφεία αναμένεται να λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα στις αρχές της εβδομάδας.

Τα γραφεία αυτά μέχρι τις 14 Ιουνίου οπότε και είναι προγραμματισμένη η έναρξη των Πανελλαδικών θα προφέρουν απαντήσεις σε ερωτήματα τεχνικής φύσης ή θα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη.

Τα γραφεία αυτά, κατά την ίδια πηγή, θα στεγαστούν κυρίως στα ΚΕΣΥ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) όλων των περιφερειών.

Πρακτικά θα λειτουργήσουν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στις γραμμές και τα ηλεκτρονικά μηνύματα θα απαντούν ειδικοί σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και ψυχολόγοι.

Λιγότεροι φέτος οι εισακτέοι

Λιγότεροι θα είναι φέτος οι πρωτοετείς στα κεντρικά πανεπιστήμια περισσότεροι στα περιφερειακά. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός για μία θέση στις δημοφιλής κεντρικές σχολές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νομική Αθήνας η οποία χάνει 35 θέσεις ενώ η Νομική Κομοτηνής κερδίζει 29.

«Όσοι υποψήφιοι είναι μέτρια προετοιμασμένοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και εκτιμώ ότι θα υπάρξει μείωση των βάσεων στα περιφερειακά» δήλωσε η φιλολογος Γεωργία Τσουκάρη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για πρώτη φορά φέτος δεν θα δούμε υποψηφίους να εισάγονται σε σχολές ακόμα και με λευκή κόλλα καθώς η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα λειτουργήσει ως «κόφτης».

«Με την ελάχιστη βάση εισαγωγής κάποια τμήματα θα δεχθούν λιγότερους υποψηφίους σε σχέση με τον αριθμό που έχουν προκηρύξει κάποια άλλα τμήματα καθόλου, εκτιμάται ότι περίπου 15.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας» ανέφερε ο μαθηματικός Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάρωσης συνέχεια:Τι ανοίγει σήμερα, ποιες δραστηριότητες παίρνουν το πράσινο φως της επανεκκίνησης

Ροή Ειδήσεων