ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες - Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες - Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος
INTIME NEWS

Πανελλήνιες 2021: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εξετάσεων, καθώς σε ένα μήνα οι μαθητές της τρίτης λυκείου θα κληθούν να κάτσουν στα θρανία σε μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά.

Οι πανελλαδικές διεξάγονται εν μέσω κορονοϊού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αναμένεται να ισχύσει ειδικό πρωτόκολλο σε περίπτωση θετικού κρούσματος. Την ίδια ώρα, τα φροντιστήρια άνοιξαν τη Δευτέρα μόνο για τους υποψηφίους των πανελλαδικών και των πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021: Όλες οι ημερομηνίες

- Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια

- Στις 15 Ιουνίου πανελλαδικές για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Η παράταση του σχολικού έτους έχει ως εξής:

- Μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

- Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Ειδικό πρωτόκολλο για τα κρούσματα κορονοϊού και μέτρα προστασίας

Η Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα ισχύσουν ειδικά πρωτόκολλα σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού στις πανελλήνιες.

«Θα υπάρξει έγκαιρα και σε συνεργασία με τους ειδικούς και η ανακοίνωση ειδικών πρωτοκόλλων για όσα θα ισχύσουν σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού λίγο πριν ή εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων», είπε συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας πριν λίγες ημέρες παρέπεμψε παράλληλα στην ανακοίνωση των αναλυτικών μέτρων προστασίας και πρόληψης που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, σε ημερομηνία πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξής τους τονίζοντας ότι: «Η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία την οποία παρακολουθούμε στενά, και κινούμαστε βήμα-βήμα».

Τι ισχύει με τον ελάχιστο βαθμό εισαγωγής

Η Υπ. Παιδείας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» αναφορικά με την βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, είπε ότι «θα έχουμε παρεμβάσεις στις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να μην μπαίνουν φοιτητές με 1 και 2 και 3 σε πανεπιστημιακές σχολές. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για να μην κοροϊδεύουμε τους φοιτητές ούτε εκείνους που μπαίνουν σε πανεπιστημιακές σχολές με τέτοιο βαθμό γιατί η συντριπτική πλειονότητα δεν θα τελειώσει τις σχολές, αλλά και να μην κοροϊδεύουμε τους υπόλοιπους φοιτητές στις σχολές αυτές ούτε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες που πληρώνουν για να υπάρχει μια παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης. Μας νοιάζει να δίνουμε προοπτικές, διεξόδους, πρακτικές λύσεις, να ανοίγουμε το μέλλον για τα παιδιά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιοι σκότωσαν την Καρολάιν; Αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ