ΠΑΙΔΕΙΑ

Κεραμέως: Δεν προβλέπεται κλείσιμο σχολείων, μόνο κλείσιμο τμημάτων

Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων
Ξεκάθαρη ότι βάσει των πρωτοκόλλων που έχουν εγκριθεί από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας δεν προβλέπεται κλείσιμο σχολείων ανεξαρτήτως του αριθμού των κρουσμάτων σε μαθητές εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
INTIME

Ξεκάθαρη ότι βάσει των πρωτοκόλλων που έχουν εγκριθεί από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας δεν προβλέπεται κλείσιμο σχολείων ανεξαρτήτως του αριθμού των κρουσμάτων σε μαθητές εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Καμία πρόβλεψη για κλείσιμο σχολείων δεν περιλαμβάνεται στα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρινίζοντας, μάλιστα, ότι ένα σχολείο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και μόνο με 2-3 τμήματα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, το πρωτόκολλο προβλέπει κλείσιμο τμήματος αν υπάρχουν κρούσματα στο 50%+1 των μαθητών και δεν υπάρχει πρόβλεψη για κλείσιμο σχολείων.

Απαντώντας στην αγωνία των γονέων για την αλλαγή των πρωτοκόλλων η κυρία Κεραμέως αφού είπε ότι «το καταλαβαίνω απόλυτα, όλοι έχουμε αγωνία για τα παιδιά μας στα σχολεία» υποστήριξε ότι «έχουμε δύο στοιχεία που διαφοροποιούν την φετινή από την περσινή χρονιά: Έχουμε το 80% των εκπαιδευτικών που είναι εμβολιασμένοι και έχουμε τον αυξημένο αριθμό τεστ καθώς σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά που είναι γύρω του θα καταλήξουν να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, όλα δωρεάν από το κράτος»

«Με το που θα βρεθεί κρούσμα στην τάξη όλα τα παιδιά θα κάνουν rapid test» συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως σημειώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος».

Όπως τόνισε «οι ειδικοί συζήτησαν επί εβδομάδες για το σωστό πρωτόκολλο. Διεθνώς απομονώνονται τα κρούσματα και έχουμε αυξημένο testing» ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει ελαστικότητα όσον αφορά το θέμα των απουσιών σε περιπτώσεις γονέων που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή υπάρχει κρούσμα η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι «η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και το πρωτόκολλο εφαρμόζεται από όλους».

Επανέλαβε, δε, ότι «έχουμε δύο στόχους: Ο πρώτος η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, ο δεύτερος η παροχή της εκπαίδευσης. Οφείλουμε ως πολιτεία να παρέχουμε και τα δύο. Γι’ αυτό πήγαμε πιο επεμβατικά στο αυξημένο testing παρά το κόστος». «Προτεραιότητα της κυβέρνηση είναι η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Είναι συνειδητή απόφαση παρά το υψηλό κόστος» πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Ερωτηθείσα τι θα συμβεί αν η επιτροπή πει ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία οριζόντια η υπουργός Παιδείας απάντησε «μιλάμε συστηματικά με τα μέλη της επιτροπής, προφανώς συζητάμε κάθε πτυχή, σε κάθε βήμα θα παρακολουθούμε την πανδημία και θα συζητάμε μαζί τους».

Σημείωσε, τέλος, ότι θα προχωρήσει η πρωτοβουλία που έχουμε δρομολογήσει για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια εξηγώντας ότι «στα σχολεία υπάρχει η ιδιαίτερη διαδικασία της συναίνεσης καθώς χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του γιατρού για εμβολιασμό των παιδιών. Υπάρχει ένα τεράστιο εύρος των 14.000 σχολείων και ένας συγκεκριμένος αριθμός υγειονομικών που πρέπει να κάνουν εμβολιασμούς σε διάφορα σημεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Σύνδρομο Άσπεργκερ: Ποια είναι η πάθηση με την οποία διαγνώστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου

Κλειστοί χώροι: Με rapid test στους χώρους εστίασης οι νέοι 12-17 ετών – Τι άλλο αλλάζει