ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2022: Πότε θα ανακοινωθούν - Οι εκτιμήσεις για τα επιστημονικά πεδία

Βάσεις 2022
Η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται μέχρι 15 Αυγούστου
In Τime

Βάσεις 2022: Οι βάσεις εισαγωγής, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας, θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πριν τις 15 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της Ελλάδας.

«Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Το ίδιο είναι και στόχος να γίνει με τα αποτελέσματα των βάσεων όπου γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και πριν τον 15αυγουστο», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Πτώση στο σύνολο των βάσεων

Και στα τέσσερα Επιστημονικά Πεδία οι βάσεις αναμένεται να πέσουν, εκτός από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου προβλέπονται πτώσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, αλλά σημαντική άνοδο στις μεσαίες.

Σε αυτό το πεδίο αυξήθηκε ο αριθμός των υποψηφίων κατά 900 άτομα. Άλλωστε ο συγκεκριμένος προσανατολισμός είναι ο πολυπληθέστερος των ΓΕΛ. Γενικότερα, παρατηρείται η τάση σταδιακά τα τελευταία χρόνια στους Προσανατολισμούς των Ανθρωπιστικών και των Θετικών Σπουδών να μειώνονται οι υποψήφιοι, ενώ να ενισχύονται διαρκώς οι Προσανατολισμοί των Σπουδών Υγείας και Οικονομίας.

Σημαντική πτώση των βάσεων αναμένεται επίσης σε όλους τους Τομείς των ΕΠΑ.Λ.

Πέρσι το 45% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ είχε περάσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το 66% των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Διαβάστε τα στατιστικά βαθμολογικών επιδόσεων

ΓΕΛ ΕΠΑ Συνολικά στατιστικά

Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.